Erhvervshus Nord er din uvildige samarbejdspartner, når du ønsker at blive en del af vores lokale erhvervsliv med stærke erhvervsklynger, hvor du finder synergier til andre aktører, stor know how og uddannet arbejdskraft. Du kan altid kontakte os på 92 26 26 26 for en nærmere dialog.

Genindvingsindustrien er i global vækst og er allerede veletableret i Frederikshavn. Frederikshavn Havn har en ambition om at blive Nordeuropas førende maritime miljø- og genvindingscenter. På havnen finder man førende aktører indenfor miljø- og genindvinding.

På Frederikshavn Havn finder man fx verdens første specialbyggede recyclingværft. Der er indlagt membran og afvandingssystem efter alle forskrifter på arealet, så man sikrer, at intet siver ned i undergrunden. Der er også etableret Europas bredeste skibsrampe på 90 meter, så man kan trække skibe og platforme på land i ét stykke. Modern American Recycling Services har lejet 280.000 m2 af det nye areal til deres topmoderne recycling værft. Virksomheden forventer at genindvinde 200.000 tons stål årligt med ambitioner om at gøre Frederikshavn til centrum for grøn recycling af panamax-skibe og helt store olieinstallationer.  

På miljøområdet er nogle af havnens virksomheder blandt verdens førende, når det gælder energioptimering af skibe, men også inden for vedvarende energi, herunder bølgekraft, havvindmøller og biobrændsel, er vi pionerer.

Ønsker du at blive del af Recycling City og en værdikæde, der indsamler, genindvinder og omdanner affaldsprodukter som plastic, stål, glasfiber og elektronikskrot til nye produkter, så kontakt Erhvervshus Nord. 

I Frederikshavn og Skagen finder du en af Nordeuropas førende clusters for maritim service og reparation. Her får kunder udført reparations- og serviceopgaver på ét sted i et tæt og koordineret samarbejde mellem de mange maritime virksomheder og deres kompetencer.

Du finder maritime aktører inden for reparation og service, logistik & stevedore, bunkerolie & stores, shipping & rådgivning, affaldshåndtering og personaleforvaltning.

Skagen og Frederikshavn ligger ud til en blå motorvej, hvor mere end 100.000 skibe passerer årligt, og havnene ligger strategisk godt i forhold til offshoreindustrien. Begge havne invester massivt i udvidelser af deres faciliteter.

Du finder her de optimale rammer for det maritime erhvervsliv, og vores område vil det maritime erhverv. Kursen er sat mod udvikling, vækst og nye markeder. Skal du med ombord?

For virksomheder og investorer med interesse for turisme og oplevelsesøkonomi rummer toppen af  Danmark med over 100 kilometer kystlinje og byer som Skagen, Frederikshavn og Sæby spændende muligheder.

Skagen er en af Danmarks mest besøgte turistbyer – kendt både nationalt og internationalt som stedet, hvor de to have mødes, hvor Skagensmalerne levede og indfangede det særlige lys, hvor der er smuk natur, inspirerende museer og et levende byliv. 

Frederikshavn kaldes i folkemunde ”den lille storby” og ligger smuk mellem Pikkerbakkerne/Bangsbo Skoven og det åbne hav. Her finder du kulturevents, sportsbegivenheder og et godt shoppingmiljø, som tiltrækker gæster.  

Sæby er en idyllisk købstad med brostensbelagte gader, gode hoteller, campingpladser, og et charmerende by- og havnemiljø. En lille kulturperle med et stort turismepotentiale. 

Skagen Havn har status som Danmarks største fiskerihavn både målt på mængder og værdi. I Skagen Havn har der i de seneste år været landet fisk til en værdi af godt én milliard kroner.

Fiskeri og fiskeindustri dominerer på Danmarks største fiskerihavn, hvor der er en stærk og fuldendt værdikæde med alle led fra fangst og landing over forarbejdning til afsætning og transport.

Strandby Fiskerihavn har i flere århundreder også været en travl fiskerihavn, hvor der hver dag landes kvalitetskonsumfisk af forskellig art.