Uanset om du er nystartet iværksætter eller har drevet forretning i mange år, om du har behov for hjælp til eksport, digitalisering, opstart af virksomhed eller noget helt fjerde, findes der udviklingsprogrammer, som er relevante for din situation. Vi kan guide dig i forhold til din virksomheds behov.

Herunder finder du en oversigt over de nuværende udviklingsprogrammer som er aktuelle for såvel virksomheder som iværksættere med en god ide i Frederikshavn Kommune. Programmerne varierer og spænder bredt i forhold til målgruppe, kriterier for deltagelse og krav til medfinansiering. Kontakt derfor Erhvervshus Nord og lad os hjælpe dig med at afklare hvilket program er det rigtige til din virksomhed.  

Per Frank Hansen                                             Jonas Frederiksen                                   
Erhvervskonsulent                                            Trainee Erhvervskonsulent 
24 29 43 30 / Peha@slet-dette.erhvervshusnord.dk        40 49 26 05 / jofr@erhvervshusnord.dk


 

Iværksættere / Små virksomheder

 • Beyond Beta er en helt ny accelerator, der hjælper de bedste startups i Danmark med på kort tid at lægge fundamentet til en skalerbar forretning og tiltrække de rigtige investorer.
 • Innovativ Vækst: En af de største barrierer for ledige, der ønsker at blive iværksættere er, at de fortsat skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Igennem Innovativ Vækst kan du få råd og sparring til din forretningside, uden at skulle stå til rådighed.
 • InnoBooster er Innovationsfondens program, der investerer i små og mellemstore virksomheder, iværksættere og forskere med kommercielt lovende resultater for at hjælpe med at omsætte deres spændende ideer til værdi, som kan skabe vækst og beskæftigelse.
 • IværksætterDanmark giver dig viden og konkrete værktøjer, så du kan gøre din forretningsidé til en succesfuld virksomhed. Her er både faglige og branchespecifikke kompetenceforløb for alle iværksættere.
 • Iværksætterpuljen: Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst. Derfor kan du nu få op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. Find et kursus og ansøg Iværksætterpuljen om tilskud på op til 80 pct. af regningen.

Digitalisering

 • Bliv:Digital er et tilbud til dig, der har planer om at gøre din virksomhed mere digital, men ikke helt ved, hvordan du gør digitaliseringen til virkelighed. Få specialisthjælp til en konkret problemstilling.
 • DigitaliseringsBoost: Vigtigheden af digitalt salg og service er gået op for mange virksomheder under Covid-19 situationen, hvor den analoge verden har været udfordret. Hvis din virksomhed står med et behov for at udvikle et koncept eller en platform for digitalt salg eller service, har du nu muligheden.
 • SMV:Digital: Har din virksomhed ambitioner om at styrke eller forbedre jeres eksportsituation gennem digitale systemer, automatisering eller e-handel? Så kan SMV:Digitals "Eksport-tilskudspulje" være din mulighed for at komme skridtet videre.
 • KOMPAS er til dig, hvis virksomhed har udfordringer afledt af COVID-19, og som på den baggrund har brug for kompetenceløft internt i virksomheden. Er det tid til at tænke nyt og tage action?

Internationalisering/eksport

 • Brexit: Erhvervshusenes brexitprogram tilbyder konkret hjælp til de ca. 3000 danske virksomheder, der vil blive påvirkede af et kommende brexit.
 • Eksportsparring er et tilbud til små og mellemstore virksomheder i Nordjylland, der står på tærsklen til internationalisering, og ikke tidligere har beskæftiget sig med eksport.
 • European Digital Innovations Hub: Som led i implementeringen af det kommende Digital-Europe-program skal der også i Danmark udpeges et netværk af såkaldte European Digital Innovation Hubs.
 • SMV:Digital: Har din virksomhed ambitioner om at styrke eller forbedre jeres eksportsituation gennem digitale systemer, automatisering eller e-handel? Så kan SMV:Digitals "Eksport-tilskudspulje" være din mulighed for at komme skridtet videre.
 • SMV:International: Et tilskudsprogram til at sætte fart på SMV'ers eksport. Programmet har til formål at møde dig og din virksomhed, hvor I har et aktuelt behov for hjælp til eksport og international samhandel SMV:International er en løftestang, der kan rykke og udvikle dine eksportaktiviteter

Andet:

 • SMV Pro: Har du initiativer i din virksomhed, som skal sættes i gang? Smv PRO sætter fokus på netop dine behov og tilfører professionel rådgivning, så dine initiativer skaber værdi på bundlinjen.
 • Vilje til Vækst er et program, hvor det overordnede formål er at skabe flere vækstvirksomheder i Nordjylland. Programmet er målrettet virksomheder med ambitioner og stor forandringsvillighed.
 • Vækst via Viden hjælper med at skabe vækst og udvikling i nordjyske virksomheder ved at ansætte en højtuddannet. Gennem Vækst via Viden kan virksomheden få hjælp af jobcenteret til at rekruttere den helt rigtige profil til at varetage udviklingsopgaverne, og samtidig få dækket en del af lønudgifterne i en periode.
 • Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) er for dig der er nysgerrig på den grønne dagsorden. Du behøver ikke være 100-metermester i begreber som cirkulær økonomi, materialestrømme, livscyklusser eller nye forretningsmodeller, men du har en ambition om, at komme ordentligt fra start.

Covid-19 omstilling

 • KOMPAS er til dig, hvis virksomhed har udfordringer afledt af COVID-19, og som på den baggrund har brug for kompetenceløft internt i virksomheden. Er det tid til at tænke nyt og tage action?

 • Omstillingspulje målrettet minkavl og følgeerhverv: Gennem Omstillingspuljen kan minkavlere og følgeerhverv til minkavl over hele landet søge tilskud til omstilling eller opstart af ny virksomhed.

Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst. Derfor kan du nu få op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. 

Vækst via Viden hjælper med at skabe vækst og udvikling i nordjyske virksomheder ved at ansætte en højtuddannet. Du får hjælp af jobcentret til rekrutteringen og får dækket en del af lønnen. 

Omstillingspuljen: Få op til 1,5 mio. kr. i tilskud til omstilling efter Covid-19. Du kan fx søge tilskud til: ny viden eller fysisk udstyr.