Tiltrækning af private servicecentre

Tiltrækning af private servicecentre

I 2014 gennemføres et projekt, som skal analysere, hvad det kræver for at tiltrække større private servicecentre til Nordjylland med henblik på at vurdere forretningsmuligheder for såvel virksomheder som kommuner.

Nordjylland har umiddelbart gode forudsætninger for at tiltrække større private virksomheders servicecentre. Der menes generelt at være lavere omkostninger ved at etablere centre i Nordjylland end i hovedstadsområdet, hvor de større virksomheders serviceafdelinger typisk ligger i dag. Derudover er der en god stabilitet i nordjysk arbejdskraft, som også vil være et vigtigt parameter for evt. fremtidige nordjyske centre.

I første omgang er der behov for nærmere at analysere og dokumentere forudsætningerne for etablering, således at der kan opstilles klare scenarier for investeringsomkostninger, return of investment, samt i det hele taget udfordringer og potentiale ved at flytte denne type af organisationer til Nordjylland.

Foruden den økonomiske analyse vil projektet også inddrage interviews fra nøglepersoner og finde eksempler på best practice.

Projektet indgår i et tæt samarbejde med et projekt på Aalborg Universitet, der handler om udflytning af statslige arbejdspladser.

Partnere
Erhvervshus Nord, Aalborg Universitet m.fl.

Projektperiode
01/01 2014 – 31/12 2014

Eksempler på tiltrækning

Nordic Business Center

TESS

KontaktBliv medlem

Per Frank Hansen

Erhvervskonsulent

Per arbejder inden for det maritime vækstspor med de maritime virksomheder og erhvervshavnene.


Kontakt:
+92 26 26 26 26
+45 24 29 43 30
peha(at)erhvervshusnord.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev