Kvalitetsfødevarer

Det Nordiske Måltid

Forprojektet Det Nordiske Måltid har til formål at bane vej for et treårligt Interreg KASK projekt, som skal hjælpe små og mellemstore fødevareproducenter  til at vækste og brande området inden for oplevelses-/fødevareturisme. Projektet tager i første omgang udgangspunkt i virksomheder på Læsø og i Frederikshavn kommune.

Mange af vores lokale fødevareproducenter er dygtige til produktudvikling og produktion, men mangler viden om branding, afsætning og distribution.

Målet med hovedprojektet er at skabe grundlag for, at den enkelte fødevareproducent kan skabe større omsætning, indtjening og flere arbejdspladser.

Dette udviklingsarbejde skal foregå i et samarbejde og partnerskaber med erhvervsfremmeaktører i Sydnorge og Vestsverige; områder som grænser op til Nordjylland.

Målgruppen for projektet er fødevarevirksomheder med lyst til udvikling og potentiale for vækst.

Nichefødevarer i høj kvalitet og oplevelser er tæt forbundet med at give lokalbefolkningen og turister en unik oplevelse. De lokalt producerede fødevarer skal derfor spille en langt større rolle i forhold til at brande vores område.

Partnere
Hovedpartnerne i projekter er Frederikshavn og Læsø Kommune fra Danmark og og Aust-Agder fylkeskommune (Norge). Erhvervshus Nord er projektansvarlig  og Lead Partner på dansk side.

Projektperiode
August 2013 – juli 2014

Budget og finansiering
Projektet har et budget på kr. 600.000 og er finansieret af Interreg KASK midler med halvdelen og kr. 100.000 fra Læsø Kommune og kr. 200.000 fra Frederikshavn Kommune.

Tilmeld vores nyhedsbrev