Krydstogt

Udvikling af Skagen som krydstogtdestination

Med udvidelsen af Skagen Havn er der et kæmpe vækstpotentiale i krydstogtturismen. Projektet skal gøre det lokale erhvervsliv parat til modtage det øgede antal gæster, så virksomhederne kan kapitalisere mest muligt på det store potentiale.

En markedsundersøgelse viser, at Skagen Havn med det nye havneanlæg har et enormt potentiale for at skabe vækst fra de nuværende 5.000 årlige passagerer til op mod 122 – 182.000 årlige passagerer frem mod 2032. Hvis potentialet skal realiseres, kræver det, at såvel Skagen Havn som det nordjyske erhvervsliv klargøres til at kunne imødekomme den fremtidige efterspørgsel.

Projektet samler alle relevante interessenter i erhvervslivet i Nordjylland i et netværk, hvor aktørerne bliver bevidste om, hvad væksten i Skagen vil kunne betyde for en række følgeerhverv, hvis de gøres klar til det. Der udarbejdes en konkret handlingsplan, som netværkets deltagere skal arbejde for at realisere, så de er klar til den øgede aktivitet fra de mange besøgende. Det gælder både detailhandlen, taxaselskaber og vognmænd, de nordjyske serviceerhverv, nordjyske turistattraktioner med flere.

Partnere
Erhvervshus Nord og Skagen Havn

Projektperiode
1. november 2013 – 31. december 2014

Finansiering
Vækstforum Nordjylland støtter projektet med 250.000 kroner. Erhvervshus Nord og Skagen Havn medfinansierer hver med 125.000 kroner.

Kontakt
Anne Sofie Rønne Jensen, Project Manager Cruise Skagen

+45 21 44 39 91
info(at)cruiseskagen.dk   

Tilmeld vores nyhedsbrev