Arbejdskraft til fiskeindustrien

Kvalificeret arbejdskraft til fiskeindustrien

 Erhvervshus Nord, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune og EUC Nord har i 2016 afsluttet en forundersøgelse af behovet for kvalificeret arbejdskraft i fiskeindustrien. Projektet viser et stort ønske fra industrien om en ny erhvervsuddannelse.

Projektet er afviklet i perioden januar til juni 2016 med 125.000 kroner i støtte fra Vækstforum, hvor der var ansøgt om 250.000 kroner. Der er i forbindelse med analysen foretaget 23 virksomhedsbesøg til nordjyske virksomheder i fiskeindustrien, ligesom der er afholdt to lokale workshops for virksomhederne med deltagelse af Dansk Industri (DI) og de faglige organisationer. 

Analysen har vist, at gennemsnitsalderen i produktionen for de fleste af virksomhederne ligger mellem 40 – 50 år. En del af virksomhederne forudser derfor, at de i løbet af de næste 5 – 15 år får en stor udskiftningsprocent, da en del medarbejdere går på pension. Få unge søger generelt ind i fiskeindustrien og en modernisering af produktionen stiller nye krav til de ansatte i fiskeindustrien, som giver et behov for en uddannelse målrettet fiskeriet.

Læs mere her

KontaktBliv medlem

Lene Kappelborg

Erhvervskonsulent


Lene beskæftiger sig med fødevareområdet og har et stort kendskab til de mange muligheder.


Kontakt:
+45 92 26 26 26
+45 41 44 82 56
leka@erhvervshusnord.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.