Firma bag eventyrbog til kineserne er vækstiværksætter

Firma bag eventyrbog til kineserne er vækstiværksætter

23 okt 2014

Hos Fairytale Company of Denmark i Frederikshavn har man ladet sig inspirere af kinesernes interesse for H. C Andersen til at lave en unik eventyrbog med chokolade som gave fra danske virksomheder til kinesiske samarbejdspartnere. Idéen er hjulpet på vej med sparring hos Erhvervshus Nord og midler fra Vækst Iværksætter Programmet.

Morten Klæstrup har rejst i Kina i mange år som direktør i sit firma Seafood Sales. Her har han ofte haft brug for at have en gave med til sine kinesiske samarbejdspartnere, men han synes, det var svært at finde en spændende og anderledes gave. Her opstod den i dag patenterede idé om at skræddersy en gave til de kinesiske samarbejdspartnere, og efter en afdækkende markedsanalyse er det nu blevet til firmaet Fairytale Company of Denmark Aps, der står bag en H. C Andersen inspireret eventyrbog, som indeholder et udvalg af chokolade, storytelling på engelsk og kinesisk samt en kinesisk miniversion af ’Den Grimme Ælling’.

- Vi vil gerne give kunden en mulighed for at videregive den helt perfekte gave, som rammer lige i hjertet hos den kinesiske partner, siger Morten Klæstrup, stifter af Fairytale Company of Denmark.

De første bøger blev lanceret i august måned og er allerede solgt til store virksomheder som Odense Bys Museer, MAN Diesel & Turbo SE, Dyhrberg Kern, Birger Christensen og Visit Denmark.

Fairytale Company of Denmark har brugt Erhvervshus Nord som sparringspartner i processen:

-  Det er en helt ny virksomhed og et nyt produkt, som vi skulle sparke i gang, og der har vi benyttet os af sparring og inspiration hos Erhvervshus Nord. Vi har blandt andet deltaget i et inspirationsmøde om forretningsmuligheder i Asien, og vi får gennem Erhvervshus Nord et godt og stort kontaktnetværk, siger Anne Larsen, der er Sales & Marketing Manager i virksomheden.

Virksomheden er også med hjælp fra Erhvervshus Nord blevet optaget i Vækst Iværksætter Programmet (VIP) for særligt perspektivrige virksomheder, som får et 50.000 kroners klippekort til konsulentydelser, hvor der er medfinansiering på 80 procent af beløbet.

-  Vi har brugt pengene på at få nogle input til, hvordan vi får hele pakken til at spille bedst muligt. Vi har inddraget en advokat, en konsulent der har rådgivet omkring design og udformningen af produktet samt en grafiker til at se på dele af markedsføringen. Vi har på den måde kunnet få nogle eksterne indspark til, hvad der er smart at gøre. Derudover har Erhvervshus Nord videreformidlet kontakt til andre relevante netværk og aktører, som vi har gjort brug af. Vi har også deltaget i et VIP-arrangement, hvor vi mødte andre spændende, nordjyske vækstvirksomheder, slutter Anne Larsen.

 Ønsker du uvildig rådgiving og sparring om din virksomheds næste skridt til vækst, så kontakt os på telefon 98 45 80 00. 

Tilmeld vores nyhedsbrev