Livsforandring gav idéen til Get A Better You

Livsforandring gav idéen til Get A Better You

22 nov 2019

Den nye webshop Get A Better You med base i Frederikshavn sælger udstyr til træning, genoptræning og hjælpemidler til at lette hverdagen. Idéen er kommet fra Flemming Byrgesens eget sygdomsforløb efter en hjerneblødning i 2018. Han har fået sparring til virksomheden hos Erhvervshus Nords iværksætterrådgivning. 

Der var fuld fart på livet som selvstændig og medejer af Coba Ovne A/S med en arbejdsuge på plus 60 timer, da Flemming Byrgesen blev ramt af en hjerneblødning på skiferie med sin familie i februar 2018. Han blev spået en lille chance for at overleve, men han har siden kæmpet sig tilbage til livet, hvor han har skulle lære al ting på ny som at tale, se og høre.

Flemming Byrgesen tilbragte det første år på genoptræningscentre, men er nu tilbage i familiens hus i Bangsbostrand, og drivkraften til at få idéer og skabe en virksomhed er også tilbage. Han sidder i dag i kørestol og en 60 timers arbejdsuge er udelukket. Han har derfor solgt sin andel af Coba Ovne til hans partner, men for kort tid siden gik webshoppen Get A Better You ApS i luften inspireret af hans eget sygdomsforløb.

- Jeg genoptræner jo rigtig meget, og vi har selv måtte undersøge markedet for de bedste løsninger. Jeg snakkede med min kone Annette og børnene om, at vi har masser af ressourcer til det, men hvad med arbejdsmanden, som sidder alene i en lejlighed? Han får aldrig overblik over de forskellige løsninger og leverandører. Vi har derfor dannet den her virksomhed, som skal hjælpe andre i samme situation ved at have samlet alle produkter samme sted og gjort indkøb af udstyr og hjælpemidler enkelt, forklarer Flemming Byrgesen.

På hjemmesiden kan private og offentlige købe træningsmaskiner, udstyr til genoptræning og personlig pleje samt vægtdyner, der er godt for alle i perioder fx ved stress og uro. Produkterne gør det muligt at træne for at holde sig i form hele livet og indrette sig selv og ens hjem på den rigtige måde.

Sparring om forretningsidéen
Virksomheden er et familieforetagende, hvor Flemming Byrgesen får idéerne, og så leder og fordeler han de daglige opgaver, som han siger med et smil. I bestyrelsen sidder hans datter Sille, sønnen Mikkel, hans søster Mette, hans kone Annette, der arbejder i medicinalbranchen og hans kusine Janni, der er ledende terapeut

Selvom Flemming Byrgesen har mange år som selvstændig bag sig, har han hentet sparring om forretningsidéen hos Erhvervshus Nords iværksætterrådgivning.

- Jeg kunne lige så godt bruge den mulighed for at få ny viden udefra. I Erhvervshus Nord har vi talt meget om vores forretningskoncept fx i forhold til at leje eller sælge udstyr, og vi har talt en del om finansiering og strukturen på virksomheden. Man sidder med sine egne idéer, men det er rigtig godt at få vendt idéerne med en professionel udefra, forklarer Flemming Byrgesen.

Iværksætterkonsulent Sidsel Schmidt Andersen giver sparring på både forretningskoncept og det økonomiske set up fx omkring virksomhedsstrukturen.

- Virksomhedsformen var allerede på plads ved første møde, men vi har talt om indskudskapital, og de muligheder der er for kapital- og apportindskud – det vil sige værdier, der indskydes. Derudover har vi set på forretningsmodellen i forhold til vægtningen mellem salg, leasing og leje. Virksomhedsform og finansiering er ét af de områder, hvor vi kan vejlede iværksætterne,  siger Sidsel Schmidt Andersen.

Det er kun 14 dage siden, at hjemmesiden gik i luften. Flemming Byrgesen håber, at forretningen vil vokse over tid og måske give mulighed for et kontor ude i byen – lige nu er ledige kvadratmeter i huset fyldt op med produkter.

- Jeg håber, at det her vokset sig så stort, så virksomheden kan få en adresse ude i byen. Målet er da, at det skal blive en succes.

Besøg hjemmesiden herwww.getaby.dk

Billede fra venstre: Mette Byrgesen Jensen, Flemming Byrgesen, Sille Byrgesen Giversen, Sidsel Schmidt Andersen Erhvervshus Nord.

Tilmeld vores nyhedsbrev