Innovationskonkurrence søger virksomheder med grøn forretning

Innovationskonkurrence søger virksomheder med grøn forretning

24 sep 2019

Lokale virksomheder, der arbejder innovativt med bæredygtighed og cirkulær økonomi, kan nu deltage i den regionale Tag Fat-konkurrence, hvor der bådes findes en lokal og regional vinder.

Er din virksomhed en SMV (små og mellemstore virksomheder), der arbejder med innovativ cirkulær økonomi, og har en ambition om at blive endnu mere grøn? Har du et konkurrencegén og lyst til at dyste mod andre nordjyske grønne spirer? Så er Tag Fat-konkurrencen en gylden mulighed for at blive endnu mere skarp på bæredygtig business og gøre grøn til guld.

Sådan lyder opfordringen til virksomheder i Nordjylland om at deltage i den regionale Innovationskonkurrence Tag Fat, der administreres af Erhvervshus Nordjylland. Når virksomheder melder sig til, får de via et spørgeskema kortlagt potentialer i deres arbejde med cirkulær økonomi og har chancen for at blive kåret til vinder i Frederikshavn kommune og derefter dyste mod 10 andre virksomheder om at blive regionsmester i bæredygtig business ved en stor finale i maj 2020.

-   Vi har tidligere haft to flotte vindere af innovationskonkurrencen først med Vestergaard Marine Service og dernæst med NBE Production. Så vi kan altså noget med innovation i vores område. I år er der så særligt fokus på innovation i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi, der handler om at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen og have fokus på bæredygtige produkter og genanvendelse af materialer. Det tema giver rigtig god mening, for det får stigende betydning for vores virksomheder, at de formår at tænke cirkulær økonomi ind i deres forretning, da det er et afgørende konkurrenceparameter i fremtiden, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

Niels Bay Christensen ser gode chancer for, at virksomhederne fra Frederikshavn kommune igen står stærkt i innovationskonkurrencen med et tema, der har fokus på bæredygtighed og genanvendelse.

Vi har virksomheder, der har gjort det til deres kerneforretning at indsamle, bearbejde og upcycle affaldsmaterialer til nye produkter. Og vi har virksomheder, der på innovativ vis arbejder med at gøre deres produktioner og produkter mere bæredygtige i forhold til miljø og klima. Dem skal vi have frem i lyset, siger han.

 Virksomheder kan tilmelde sig konkurrencen frem til den 16. december. Det sker via hjemmesiden www.tag-fat.dk, hvor man kan læse mere om værdien af at være med.

Tilmeld vores nyhedsbrev