48 ekstra på kursus til recycling-jobs

48 ekstra på kursus til recycling-jobs

15 nov 2018

Snart er de første 33 ledige opkvalificeret til at kunne tage arbejde inden for recycling. Interessen for særligt den amerikanske ophugningsgigant M.A.R.S i Frederikshavn er så stor, at der allerede nu er planlagt to yderligere hold i foråret 2019 med 48 personer i alt. Erhvervshus Nord har været bindeled i udviklingen af kurset.  

Der er gang i flammeskærerne på EUC Nord i Frederikshavn og Hjørring disse dage, hvor det andet hold med 18 ledige fra Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn kommuner snart har færdiggjort et skræddersyet kursus målrettet job hos recycling- og ophugningsvirksomheder, som efterhånden har dannet en klynge i Frederikshavn. Her indsamler og neddeler Stena Recycling jern og andre metaller, Jatob ophugger skibe og den amerikanske ophugningsgigant inden for offshore M.A.R.S åbner sit site på Frederikshavn Havn i 1. kvartal af 2019.  

- Der er så stor interesse for job i industrien og især hos M.A.R.S, at der allerede nu er planlagt to yderligere kurser for ledige med to hold af 24 personer i 2019, hvor det første hold begynder i uge 9. Det bringer det samlede antal af opkvalificerede på godt 80 personer:  Vi kan konstatere, at der er en stor interesse for at få job hos M.A.R.S, der forventer at ansætte over 100 nye medarbejdere. Vi har modtaget mange kvalificerede CV’er i forhold til de administrative jobs, som vi formidler videre til M.A.R.S, men oplever også en stor interesse for de egentlige ophugningsjob på sitet, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent Erhvervshus Nord.

Erhvervshus Nord har været involveret i strategien om at få tiltrukket M.A.R.S til Frederikshavn i tæt samarbejde med Frederikshavn Havn og Frederikshavn Kommune. Erhvervshus Nord følger etableringen tæt og er blandt andet bindeled mellem M.A.R.S og EUC Nord og Jobcenter Frederikshavn, som har udviklet kurset på baggrund af M.A.R.S ønsker og behov for lokal arbejdskraft. Det er jobcentrene Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn, der er gået sammen om at søge penge til at opkvalificere de ledige til M.A.R.S.

 - Det er kun anden gang, at vi har kørt sådan et kursusforløb møntet på én arbejdsplads og den industri, fordi det er sådan en speciel virksomhed, som har meget specifikke krav til kompetencer. Derfor har samarbejdet mellem Erhvervshus Nord, EUC Nord samt jobcentret været en væsentlig faktor for, at vi er kommet så langt. Medieomtalen og de synlige platforme i Frederikshavn Havn genererer helt klart en interesse. Samtidig er det for mange ufaglærte interessant at blive opkvalificeret til gode lokale jobs på bare seks uger, forklarer Charlotte Hansen.

Ud over de store kurser, kører der sideløbende individuelle kurser for de ledige, som allerede besidder en del af de kompetencer, der efterspørges.  Man forventer, at M.A.R.S skal bruge op til 200 mand, når sitet er fuldt kørende. Virksomheden har fx vundet ophugningen af to hovedplatforme fra Tyrafeltet. Alene det projekt er estimeret til at udgøre 140.000 mandetimer eller godt 75 årsværk i arbejdet. 

Tilmeld vores nyhedsbrev