Optimal infratruktur til og fra Frederikshavn Kommune

Infrastruktur

Frederikshavn Kommune er et trafikalt knudepunkt med et tætmasket net af trafikale veje både til lands, til vands og i luften.

Fra Frederikshavn Kommune er der direkte motorvej til Aalborg, København, Tyskland og videre ned igennem Europa. Kommunen ligger kun 40 minutters bilkørsel fra Danmarks tredje største lufthavn Aalborg Lufthavn med direkte afgange til centrale europæiske knudepunkter. Endelig ligger vores havne ud til en blå motorvej, som er verdens 3. mest befærdede stræde, hvor langt over 100.000 skibe passerer årligt og med en travl færgetrafik med daglige afgange til både Oslo og Gøteborg.

Motor- og vejnet
Den firesporede motorvej E45 - en europavej, der går fra Italien til Finland - fører dig direkte til Frederikshavn og vores havn. Her fortsætter motorvejen E45 via færge til Gøteborg i Sverige.

Sydpå er det muligt at fortsætte på motorvejen til Danmarks største byer samt til Tyskland og videre ned gennem Europa. Fra motorvejen findes et velforgrenet vejnet til mindre veje, som hurtigt tager dig rundt i kommunen.

 Der er ingen vejafgifter på de danske veje undtagen ved større brooverfarter, som ikke findes i denne del af landet. 


Aalborg Lufthavn
Frederikshavn Kommune ligger kun 40 minutters kørsel fra Danmarks tredje største lufthavn Aalborg Lufthavn. Her kommer du hurtigt direkte videre til centrale europæiske knudepunkter, som København, London, Amsterdam, Oslo, Stockholm, Berlin, Istanbul og mange flere. Læs mere på lufthavnens hjemmeside.

Der er gratis parkering på mange af lufthavnens parkertingspladser tæt på terminalen.  Det er også muligt at leje en bil fra Aalborg Lufthavn.

Læs mere om mulighederne her

Offentlig transport
Har du ikke bil til rådighed, er der mulighed for at benytte bus eller tog. Der går direkte forbindelser fra Aalborg Centrum til to af kommunens største byer Sæby og Frederikshavn. Via Frederikshavn kan du med en lokal togforbindelse komme hurtigt til Skagen. Du kan benytte rejseplanen til at finde din præcise rejse: http://www.rejseplanen.dk/

Færgeforbindelser 

Frederikshavn Havn er den vigtigste og største færgehavn imellem det europæiske kontinent og Skandinavien, og der er en høj frekvens af færgeafgange med op til 15 daglige afgange til Gøteborg, Sverige og Oslo, Norge. Havnen har cirka 4.550 årlige skibsanløb, heraf 3.910 færgeanløb med 1,76 millioner passagerer, og en samlet godsmængde på 2,45 millioner tons.

Du kan læse mere om de enkelte færgeforbindelser her

I nabokommunen finder du Hirtshals Havn med færgeruter til Larvik, Kristiansand, Stavanger og Bergen i Norge, samt Torshavn på Færøerne og Seydisfjordur på Island.

Læs mere her: fjordline.com/da/ www.colorline.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev