Oplevelsesøkonomi og turisme

Oplevelsesøkonomi og turisme

For virksomheder og investorer med interesse for turisme og oplevelsesøkonomi rummer Frederikshavn Kommune spændende muligheder.

Nyeste undersøgelse fra VisitDenmark viser, at turistomsætningen i Frederikshavn Kommune er steget med 300 millioner kroner i perioden 2013-2016. Dette i tråd med, at Oplevelsesøkonomi er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune. I 2016 var der i alt 971.827 overnatninger på hoteller, feriecentre og camping i kommunen.  

Se de seneste overnatningsstatistikker 

Erhvervshus Nord arbejder tæt sammen med Turisthus Nord omkring udvikling af (og tiltrækning af) virksomheder i oplevelsesøkonomien.

Afsættet er at arbejde med turisme og oplevelsesøkonomi som mangfoldige begreber, hvor turisten er et bredt begreb, som dækker familier, par, enlige på ferierejse fra ind og udland på lange og kortere ferieophold, forretningsrejsende, borgeren fra området, regionen og andre dele af landet. Med det brede fokus på potentielle brugere af byen, området, seværdigheder og butikker, søger vi at tænke i helhedsløsninger for den udenlandske turist, danskeren, borgeren og den besøgende, som lige kom forbi.

 

Tilmeld vores nyhedsbrev