Den maritime klynge i Frederikshavn Kommune

Den maritime klynge

I Frederikshavn Kommune kan du blive en del af en af de stærkeste, maritime klynger i Danmark med over 100 maritimt relaterede virksomheder og et område, der understøtter den maritime vækst med to massive havneudvidelser.

De maritime virksomheder i kommunen er blandt Europas førende inden for reparation og service, cleantech og greenshipping, konventionel havnevirksomhed, ombygning af skibe og fartøjer med tilknytning til blandt andet offshoreindustrien samt nybygning af fisketrawlere og servicebåde til offshoreindustrien. 

Den maritime klynge udgør et stærkt netværk af værfter, underleverandører og specialister, der står klar til at løse alle typer af opgaver 24 timer i døgnet – verden over. Mere end 100 virksomheder med maritime aktiviteter er samlet i kommunen, hvilket giver et unikt, maritimt miljø med dynamik og vækst. Det understøttes af et stærkt lokalt maritimt uddannelsesmiljø, som uddanner arbejdskraften til områdets maritime virksomheder.

Kommunens største erhvervshavne Skagen og Frederikshavn ligger ud til en blå motorvej, hvor mere end 100.000 skibe passerer årligt, og havnene ligger strategisk godt i forhold til offshoreindustrien. Begge havne er i gang med udvidelser til et trecifret millionbeløb, som giver endnu bedre faciliteter og nye vækstmuligheder for de maritime virksomheder.

Kommunen har de optimale rammer for det maritime erhvervsliv, og der er visioner for fremtiden med store havneudvidelser i både Frederikshavn og Skagen. Kursen er sat mod udvikling, vækst og nye markeder. Skal du med ombord?

KontaktBliv medlem

Det blå kraftcenter

I dette tillæg kan du læse meget mere om den stærke maritime klynge i Frederikshavn Kommune

Tilmeld vores nyhedsbrev