Strandby skal udvikles som turistperle

Strandby skal udvikles som turistperle

09 jan 2015

Ved et velbesøgt borgermøde i Strandby onsdag aften den 7. januar, blev der sat fokus på potentialet for Strandby som turistby på baggrund af en analyse fra Erhvervshus Nord.  

Der var indkaldt til borgermøde på baggrund af en analyse, som Erhvervshus Nord har lavet for Strandby havn sidste år, som viser, at Strandby har et stort uudnyttet potentiale foruden sin position som aktiv fiskerihavn til at være en attraktiv turistby.

-  Analysen tog udgangspunkt i et ønske fra Strandby Havns side om at arbejde med udvikling af Strandby Havn. Vi tog udgangspunkt i alle de virksomheder, der er på havnen og endte med en fremlægning af den aktuelle situation for havnens virksomheder. Den resulterede i et stort ønske fra de lokale virksomheder og foreninger om at arbejde videre for at skabe positiv udvikling ikke kun på Strandby Havn, men i lokalsamfundet, siger Marianne K. Vestergaard, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.

Onsdag aften var der så indkaldt til borgermøde af Turisthus Nord og kommunens Udvikling og Erhverv på Strandby Skole. Her satte de sammen med de omkring 100 fremmødte strandbynitter fokus på, hvordan man kan aktivere og udnytte Strandbys potentiale som turistby under de fire overskrifter: by, hav, natur og havn.

Der var livlig snak og de store plancher blev hurtigt fyldt med farverige sedler med idéer.

- Det var en utrolig engageret og positiv forsamling, som var åben over for, at der skal ske nogle nye aktiviteter i Strandby, og de havde mange gode idéer i forholdt til turismen. Det er vigtigt med en erkendelse af, at Strandby får flere ben at stå på foruden deres fiskeri, som i mange år har været det bærende erhverv i Strandby. Det er vigtigt at lokalsamfundet selv er motiveret for dette, og det viste borgermødet tydeligt, at de er, siger Karen Bagge-Nielsen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord, som var med til mødet.

Arbejdet i Strandby ligger inden for vækstsporet Oplevelse, som er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune og hos Erhvervshus Nord.

De mange idéer fra mødet skal nu sorteres og behandles i en styregruppe, som nedsættes og ledes af Lene Kappelborg fra Turisthus Nord, og som skal bestå af repræsentanter fra Strandby, Turisthus Nord, Erhvervshus Nord og Udvikling og Erhverv fra Frederikshavn Kommune.

 

 

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.