Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Kære medlemmer af Skagen, Sæby og Frederikshavn Erhvervsforeninger

I dette nyhedsbrev kan du læse om, hvad der rører sig i erhvervslivet i Frederikshavn Kommune, samt om nogle af de mange spændende arrangementer Frederikshavn Erhvervsråd afholder i den nærmeste fremtid. Temaet i nyhedsbrevet er derudover, hvordan din virksomhed kan drage fordel af, at samarbejde med uddannelsesinstitutioner som f.eks. Aalborg Universitet.

Du kan bl.a. læse om:

  • Hvordan din virksomhed kommer igang med at samarbejde med Aalborg Universitet 
  • Hvad din virksomhed kan få ud af at have en højtuddannet praktikant fra Aalborg Universitet i op til 6 måneder uden omkostninger
  • Hvordan din virksomhed kan få en tysk elev i 4 uger.

I nyhedsbrevet kan du desuden læse om de mange kreative og gode ideer, der kom frem fra bl.a. det lokale erhvervsliv på vores møde i Initiativforum for erhverv d. 6. september.

Siden sidste nyhedsbrev fra Frederikshavn Erhvervsråd er Erhvervsrådet flyttet fra 4. sal i Siloen til nye lokaler på 1. sal i Siloen. Du finder os lige ud for elevatoren.

God læselyst!

Frederikshavn d. 29. september 2010

Med venlig hilsen

Jørgen Ove Jensen
Erhvervsdirektør

Initiativforum for Erhverv

Stor succes med at invitere gæster med fra det lokale erhvervsliv.

Frederikshavn Erhvervsråd har af Frederikshavn Byråd fået til opgave at være tovholder på Initiativforum for Erhverv - Et forum der skal være med til at komme med ideer til Frederikshavn Kommunes erhvervsindsatser.

Ud over erhvervsrådets bestyrelse og repræsentanter fra byrådet, vil vi indbyde det lokale erhvervsliv til at deltage i møderne.

Vi havde det første møde d. 6. september. Mødet havde fokus på fødevare, produktion, forædling og nydelse samt iværksætteri og entreprenørskab.

Mødet var en succes, idet vi fra vores gæster og bestyrelse modtog masser af kreative ideer. Ud fra disse er der udarbejdet et idekatalog, som vi præsenterede for Frederikshavn Kommunes Byråd samt de øvrige Initiativforaer d. 20. september.

Netværksarrangement: Leverandør til den globale vindmølleindustri

Mød indkøbsansvarlige fra Vestas, Siemens Wind Power og DONG Energy, som vil fortælle om adgangsbetingelser for at blive leverandør til vindmølleindustrien.

Netværksarrangementet finder sted onsdag, d. 6. oktober 2010, kl. 15.00-18.00 på Aalborg Havn, Langerak 19, 9220 Aalborg Øst.

Se program for dagen, samt tilmeldingsmuligheder herunder.

Fyraftensmøde: Undgå kedelige påbud fra Arbejdstilsynet

Undgå kedelige påbud fra Arbejdstilsynet - Få styr på de nye krav til organisering af arbejdsmiljøet.

Alle virksomheder uanset størrelse bliver omfattet af Arbejdsmiljøreformen d. 1. oktober. Frederikshavn Erhvervsråd sætter fokus på, hvilken betydning det får for din virksomhed.

Fyraftensmødet finder sted tirsdag, d. 26. oktober, kl. 15.00-16.30 i konferencelokale 1, stueetagen i Kattegat Siloen.

Inspirationsmøder: Deltag i Energifyrtårn Frederikshavn

Super tilbud til alle håndværkere!!

Vi har indgået et spændende samarbejde med Væksthus Nordjylland og EUC Nord omkring udvikling af vores lokale håndværksvirk-somheder. Vi kalder netværket Energifyrtårn Frederikshavn - din virksomhed får udvikling og konsulentbistand for kr. 28.000, men da projektet finansieres dels gennem EU og dels gennem medfinansiering med egne timer, koster det kun kr. 7.000 at være med.

Indstil din virksomhed til Netværksprisen 2010!

Arbejder din virksomhed med ledelse af etnisk medarbejdergrupper, indsats mod sygefraværet, rekruttering af seniorer, handicappede eller socialt udsatte? Hvis du kan sige ja til noget af dette, så er din virksomhed en egnet kandidat til Netværksprisen - Erhvervslivets Ridderkors.

Læs mere om Netværksprisen herunder og om, hvordan du kan indstille en virksomhed til prisen!

 

 

Nyhed: Ung iværksætter fra Frederikshavn stryger til tops på messe i København!

Ung Frederikshavner med egen virksomhed opnåede flot andenplads i Business Camp Model, som blev afholdt af Danfoss Innovation Lab på messen "Iværk og Vækst" i København. Ideén, der frembragte den flotte placering, var emballage, der kan indgå i økosystemet og dermed være nedbrydelig.

Nyhed: LAG støtte til Frederikshavn Marina og Voersaa Byudvikling

FiskeriLAG Nords bestyrelse har på bestyrelsesmødet d. 9. september 2010 indstillet to projekter til støtte i Frederikshavn Kommune. 

Det ene projekt vedrører en renovering og udbygning af den nordre mole i Frederikshavn Marina. Der er ønske om at skabe flere pladser til fritidsbåde samt gøre området mere attraktivt med en træterrasse med bænke, borde, grill etc. Der er tale om et samlet projekt på 361.000 kr., hvoraf LAG Nord støtter med 180.500 kr.

 

Nyhed:Det Grønne Skib

Det Grønne Skib er et nationalt maritimt projekt med geografisk base i Frederikshavn. Ideen om projektet udsprang på baggrund af den maritime erhvervskonference, som fandt sted i Frederikshavn i november 2009. Formålet med projektet er at udføre en miljørenovering/retrofitting af et skib i skalaen 1:1, og platformen for dette er Læsøfærgen "Margrete Læsø".

Tema: Samarbejde med Aalborg Universitet – din genvej til viden, eksperthjælp og højt kvalificeret arbejdskraft!

Virksomheder mødes i dag konstant med kravet til nye produkter, nye processer, nye systemer, nye strategier osv. Et af de største konkurrenceparametre for virksomheder i dag er derfor ny viden. Frederikshavn Erhvervsråd opfordrer derfor vores virksomheder til at se mulighederne i en form for samarbejde med AAU – som gerne indledningsvis aflægger jeres virksomhed et uforpligtende besøg!


Tema: Få din egen praktikant - som Frederikshavn Erhvervsråd

Få din egen praktikant som Frederikshavn Erhvervsråd - og få set på de opgaver du ikke selv når i hverdagen!

I Frederikshavn Erhvervsråd drager vi store fordele af praktikanter fra Aalborg Universitet. Vi mener, at andre virksomheder og organisationer i Frederikshavn Kommune kunne få lige så meget gavn af det som os. Det koster blot lidt tid i opstartsfasen, men det er det hele værd, når man ser på udbyttet.

Tema: Få en tysk elev i din virksomhed i ca. 4 uger:Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein søger virksomheder

Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein arbejder på et projekt, som hedder "mobilitet", og hvor de hjælper firmaer og virksomheder i Schleswig-Holstein med at sende deres elever på praktikophold i udlandet.

Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein planlægger og foretager mobiliteter under uddannelse, oplyser om relevante finansieringsprogrammer på national og europæisk niveau (f.eks. Leonardo da Vinci) og hjælper med anmodningen om finansiering.
Virtschaftsakademie Schleswig-Holstein støtter firmaer og virksomheder med at finde partnere i udlandet, samt hjælper med at organisere forberedelse af eleverne (sprogkursus, interkultureltræning osv.)

Du kan læse mere om Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein og om deres aktuelle tilbud om praktikanter til danske virksomheder herunder.

Nyhed: Idékataloget for Frederikshavn Version 2.0 ligger klar

Nu er idékataloget klar på Frederikshavn Version 2.0’s hjemmeside. 
Gå ind på www.frh2.dk og deltag i debatten. 

220 personer deltog i første workshop den 2. september 2010 - Der var 25 grupper, der kom frem med masser af ideer, der nu er lagt ind i et idékatalog på Frederikshavn Version 2.0’s hjemmeside.  

Vil DU være med til at få det til at ske, og var du ikke med 2. september, så tilmeld dig til næste workshop:

3. november kl. 18.00.

Læs mere på www.frh2.dk. Frederikshavn Erhvervsforening, Handelsstandsforeningen FREDERIK og Frederikshavn Turistforening er gået sammen med Frederikshavn Kommune om processen Frederikshavn Version 2.0.

Frederikshavn Version 2.0 skal skabe fornyelse og udvikling inden for handel, service, kultur samt sports- og eventområdet i Frederikshavn BY. Der skal skabes nye kraftfulde netværk som motor for nye oplevelser, nye forretningsområder, nye produkter og nye arbejdspladser. FRH 2.0 skal få noget til at ske, som ikke ville være sket af sig selv. Vi ved vi kan, vi har gjort det før, lad os gøre det igen!

Ejvind Nielsen                           Pauli Jørgensen        Jørgen Ove Jensen
Formand for FREDERIK              Turistchef                 Erhvervsdirektør

Deltag i Spil Dansk Dagen

Torsdag, d. 28. oktober 2010 løber Spil Dansk Dagen af stablen og byder på en perlerække af musikarrangementer over hele landet.

Spil Dansk Dagen er en årlig tilbagevendende begivenhed - dansk musiklivs årlige festdag, som i år kan fejre 10-års jubilæum. I år er Frederikshavn Kommune udvalgt til Spil Dansk Kommune, hvilket betyder, at den danske musik skal hyldes overalt i kommunen, og derfor opfordrer vi jer til at deltage.De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord

Silovej 8, 1 sal · 9900 Frederikshavn · Telefon: +45 92 26 26 26
Mail: info@erhvervshusnord.dk · Web: www.erhvervshusnord.dk

Linkedin:  Følg os · Facebook Følg os ·  Nyhedsbrev: Tilmeld en kollegaAfmeld dig vores nyhedsbrev