Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Kære medlemmer af Skagen, Sæby og Frederikshavn Erhvervsforeninger

Her på falderebet til sommerferien udsender vi vores sommernyhedsbrev – ja selv vejret er på sommerferiemode!

I dette nyhedsbrev vil jeg gøre opmærksom på et helt nyt tilbud til håndværksmestre og entreprenører, hvor vi sammen med EUC Nord vil starte en energivejlederuddannelse, hvor formålet er at klæde håndværksmestre og entreprenører m.fl. bedre på til at vejlede kunderne. Dette initiativ skal også være med til, at understøtte Frederikshavn Kommunes vision om at være vedvarende energikommune.

Derudover har vi også fornøjelsen af at præsentere det spritnye udviklingsprogram for nordjyske virksomheder "Virksomheder i Teknologisk Udvikling (VITU)". Programmet giver små og mellemstore virksomheder mulighed for at styrke deres tekniske viden på en række områder, og jeg håber, at mange lokale virksomheder vil gribe chancen for at udvikle sig selv om vi er i en vanskelig periode.

Vi har også et spændende tilbud til kvindelige virksomhedsejere, idet vi den 16. og 17. september på Hotel Viking i Sæby afholder den 1. af i alt 6 vækstsamlinger, hvor der bl.a. fokuseres på, hvordan der skabes yderligere vækst i virksomheden. Alt dette foregår i regi af vores skandinaviske projekt "Women in Business".

Den 22. juni havde vi besøg af beskæftigelsesminister Inger Støjberg, og vi fik mulighed for at vise hende nogle få af vores mange spændende medlemsvirksomheder. Tak for hjælpen til alle de, som var med til at gøre besøget til en succes!

Til slut vil jeg nævne, at planlægningen af Kulturraketten er i fuld gang, og at der i den sammenhæng kommer til at ske en masse spændende i kulturinstitutioner og på virksomheder i hele Frederikshavn Kommune den 18. - 20. september 2009. Har din virksomhed lyst til at deltage i form af et Åbent Hus-arrangement, eller en udstilling på virksomheden, eller noget helt tredje, er du meget velkommen til at kontakte os. Se www.kulturraketten.dk.

God læselyst og god sommer!

Med venlig hilsen

Jørgen Ove Jensen
Erhvervsdirektør

Helt nyt tilbud til håndværksmestre og entreprenører - Ny energivejlederuddannelse

Energioptimale løsninger i forbindelse med nybygning og renovering af eksisterende byggeri bliver de største temaer i byggebranchen i fremtiden, og i kølvandet er der opstået en masse nye udtryk og begreber, som håndværksmestre og entreprenører skal forholde sig til.

Derfor afholdes informationsmøde på EUC Nord, Frederikshavn tirsdag, 11. august, kl. 15.30-17.30.

HUSK muligheden for at blive udstiller på Energiugen 23. - 24. oktober i Arena Nord, hvor Frederikshavn Erhvervsråd også deltager.

Vejen til vækst ud af krisen: Nyt udviklingsprogram med støtte er netop blevet igangsat!

Statistiske undersøgelser viser, at virksomheder som ikke skærer ned på innovation og udvikling i en økonomisk svær periode klarer sig bedst!

Derfor er vi fra Frederikshavn Erhvervsråd meget tilfredse med, at udviklingsprogrammet VITU (Virksomheder i Teknologisk Udvikling) netop er blevet skudt i gang.  Programmet skal bruges til at styrke den tekniske viden i nordjyske virksomheder – f.eks. i forbindelse med et nyt produkt, produktionsteknologi eller alternative materialer. Erhvervskontoret er indgangsbilletten til programmet – vores erhvervskonsulenter står klar til at hjælpe med spørgsmål og vejledning om deltagelse i programmet.

Ministerbesøg

Den 22. juni havde vi et godt besøg af beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Frederikshavn Erhvervsråd havde arrangeret dagens program, som bød på spændende virksomhedsbesøg hos Dybvad Stål Industri, Polyteknik fra Østervrå, Man Diesel og Frederikshavn Maritime Erhvervspark.

Women in Business

Kvinder - Innovation & Vækst
- et skandinavisk udviklingsprojekt for erhvervskvinder

Første Vækstsamling 16. - 17. september 2009 på Hotel Viking i Sæby

Women in Business er et udviklingsprojekt for kvindelige virksomhedsejere, som vil udvikle sin virksomhed og skabe succes.

12 virksomheder fra Nordjylland kan deltage sammen med norske og svenske virksomheder. Som deltager kommer du med i 6 Vækstsamlinger. Et udviklingsprojekt, hvor du får idéer, viden og inspiration med dig hjem til arbejdet med udfordringerne i din egen virksomhed.

Læs mere om indhold og program for Vækstsamlingen  

Og læs mere om Women in Business på www.womeninbusiness.dk.

Mulighed for samarbejde med studerende fra AAU

Benyt jer af muligheden for at få ny viden og arbejdskraft til jeres virksomhed - få en praktikant, en studentermedhjælper eller et projektsamarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De studerende er ivrige efter at komme ud og prøve kræfter med virkeligheden. Samtidig får din virksomhed en ny medarbejder med masser af relevante kompetencer og den nyeste viden inden for sit fagområde.

Udbud fra Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune har annonceret udbud på parykker.

Nærmere oplysninger findes på Kommunens hjemmeside ved at følge dette link http://www.frederikshavn.dk/da/menu/Erhverv/Kommunalt_indkoeb/ , eller gå ind på hjemmesiden www.frederikshavn.dk under punktet: Erhverv, Kommunalt indkøb, Aktuelle udbud, eller kontakt Indkøbskontoret tlf. 98 45 86 27, email: heea@frederikshavn.dk.

Brazilian-Danish Cleantech Conferences 2009

Det Danske Generalkonsulat i São Paulo, WTC og Brazbiz.dk inviterer dig til at deltage i Brazilian-Danish Cleantech Conferences 2009 i Curitiba og São Paulo fra 7. - 11. september 2009.

Fremstødet anføres af den danske miljøminister Troels Lund Poulsen. Arrangementet foregår i samarbejde med Santander-Gruppen (Banco Real), FIESP1 og World Business council for Sustainable Development i Brasilien.

Formålet med eksportfremstødet er at fremme danske cleantech virksomheders teknologi- og videneksport til Brasilien og dermed skabe en platform for nye forretningsmuligheder for de danske virksomheder på det voksende brasilianske marked.  Tilmeldingsskema.De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord

Silovej 8, 1 sal · 9900 Frederikshavn · Telefon: +45 92 26 26 26
Mail: info@erhvervshusnord.dk · Web: www.erhvervshusnord.dk

Linkedin:  Følg os · Facebook Følg os ·  Nyhedsbrev: Tilmeld en kollegaAfmeld dig vores nyhedsbrev