Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Kære medlemmer af Skagen, Sæby og Frederikshavn erhvervsforeninger

Foråret er over os, og det samme er desværre også finanskrisen. I den sammenhæng vil vi i løbet af foråret holde en række arrangementer, der skal være med til at klæde virksomheder og ledere bedre på til at navigere sig bedre igennem finanskrisen.

Som fokusvirksomhed har vi en historie om Polyteknik, en virksomhed på et højt teknologisk niveau, og med en tro på fremtiden.

Herudover fortæller nyhedsbrevet om kultur- og erhvervsarrangementet Kulturraketten, tilbud fra Aalborg Universitet om at få en praktikant, og muligheden for at deltage i foredrag om Innovation.

God læselyst!

Jørgen Ove Jensen
Erhvervsdirektør

Fokusvirksomhed: Polyteknik A/S – fra indadvendt teknologivirksomhed til udadvendt salgskoncern!

Nanoteknologi, universitetssamarbejde og store internationale nøglekunder er normalt ikke, hvad man umiddelbart vil forbinde med en virksomhed fra Østervrå. Men byens internationale nichevirksomhed er alt dette og mere til - Polyteknik A/S er denne måneds virksomhed i fokus.


Direktør for Polyteknik A/S – Jens William Larsen
Direktør Jens William Larsen

Kulturraketten - 18. til 20. september 2009

KulturRaketten er et kultur- og erhvervsarrangement som skal involvere og engagere alle borgere i hele Frederikshavn Kommune.

Vi er i fuld gang med planlægningen, og p.t. har vi følgende der søger samarbejdspartnere med erhvervslivet:

ü

Kunstner Kirsten Brøndum søger en virksomhed der vil stille lokaler til rådighed for en maleri workshop og en FOF-elevudstilling.

ü

Galleri Marta søger en virksomhed, der vil stille lokaler til rådighed for en udstilling med gode kunstnere.

ü

Annette Jung Johansen søger et sted, hvor der kan afholdes ”Balsam for krop og sjæl-rum” - hvor der skal afholdes smagsprøver, workshops, foredrag mv.

ü

Kunstner Peter Chr. Petersen søger virksomhed, der kunne tænke sig en udstilling ”Reed Room” - en installationen på glasvægge eller vinduer.

Vil du have et samarbejde med en af ovennævnte, eller har du selv en god idé til et arrangement, eller har du idéen men mangler en samarbejdspartner, eller et sted at afholde arrangementet, så klik ind på www.kulturraketten.dk, eller kontakt os på 98 46 80 03.

 

Krisen kradser - og mange virksomheder har behov for at reducere medarbejderstaben!

Finanskrisen er over os - det er desværre et faktum. - Og mange virksomheder er i den situation, at de bliver nødt til at afskedige medarbejdere.

Det er måske ikke nødvendigt at reducere i medarbejderstaben, det kan være, at du skal efteruddanne og opgradere dine medarbejderes kompetencer i stedet! Der eksisterer mange muligheder for at uddanne medarbejderne, og det er endda muligt, at få tilskud til det, så det er muligt for dig at fastholde din arbejdskraft.

Frederikshavn Erhvervsråd inviterer den 22. april til et arrangement, hvor du kan få indsigt i, hvilke muligheder der eksisterer i forhold til tilskud til videreuddannelse af dine medarbejdere.

Arrangementet vil omhandle:
ü Uddannelsesorlov
ü VEU – godtgørelse
ü Arbejdsfordeling


Den 20. maj afholder Frederikshavn Erhvervsråd et arangement, hvor din virksomhed kan få indsigt i, hvilke muligheder der foreligger i forhold til at efteruddanne og øge kompetencerne.

Arrangementet vil omhandle:
ü Mussamtaler
ü Ansættelses- og afskedigelsessamtaler


Der vil efterfølgende komme en invitation til arrangementerne, hvor tid og sted vil blive oplyst.

Solution Camp! - Gratis hjælp til virksomhedsudvikling i samarbejde med Aalborg Universitet (AAU)

Finanskrisen præger vores hverdag, såvel privates som virksomheders - men det må ikke sætte en stopper for udvikling og nytænkning i virksomhederne. Ved at have fokus på dette, er det muligt, at stå yderligere styrket, når finanskrisen ophører!

Frederikshavn Erhvervsråd inviterer i samarbejde med Aalborg Universitet, den 27. april, til en solution Camp, hvor I, som virksomheder har mulighed for, at komme med problemstillinger til de studerende i forhold til blandt andet produktudvikling, udvikling af nye koncepter, markedsføring - ja, kort sagt det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke udfordringer I kan give de studerende. De studerende vil i samarbejde med jer komme med kreative løsningsforslag og input til jer som virksomheder. Men I skal være hurtige til at tilmelde jer, da der kun, er plads til 2 deltagende virksomheder i Solution Camp.

Ordinær generalforsamling Skagen Erhvervsforening

Skagen Erhvervsforening afholder ordinær generalforsamling torsdag d. 26. marts 2009 kl. 18.30 på Color Hotel Skagen.

Dagsorden ifølge vedtægter.

Vel mødt!

På bestyrelsens vegne
Allan Kastor Andersen
Formand

Kom til foredrag om Brugerdreven Innovation

– og hvad kan vi bruge det til i Skagen?

Skagen Erhvervsforening har fået 3 spændende indlægsholdere til at fortælle om, hvordan brugerdreven innovation kan være med til at præge fremtidens virksomheder i vores område.

Indlægsholderne er:

ü 

Lasse Jensby Dahl, Direktør i AM Production og SHRPA fortæller om hvordan social interaktion og de nyeste medier bruges til at formidle kulturarv og historie.

ü

Anne Marie Kanstrup - lektor ved Aalborg Universitet og leder af maXi-projektet, som Skagen Helse er en del af. Hør om hvordan brugerdreven innovation kan bruges til at gøre Skagen til Helseby no. 1.

ü 

Niels Einar Veirum - lektor, Arkitektur & Design AAU samarbejder med områdets museer om brug af ny teknologi til formidling af egnens kultur og historie på en ny og anderledes måde

Foredraget finder sted på Color Hotel Skagen, torsdag d. 26. marts 2009 kl. 19:30.

Alle er velkommen. I pausen er Erhvervsforeningen vært ved en forfriskning.

Tilknyt en praktikant til DIN virksomhed!

Få en kandidatstuderende fra Aalborg Universitet og mulighed for at få lavet nogle af de opgaver, der ellers ikke er tid og overskud til. Endvidere er det en chance for at få del i den nyeste viden inden for jeres arbejdsområde - og ikke mindst en chance for at profilere jeres virksomhed/organisation som en attraktiv arbejdsplads. Alle kandidatuddannelser har involveret et praktikforløb, så der er rig mulighed for at finde netop den profil, som I står og mangler. Der er eksempelvis mulighed for at tilknytte studerende inden for følgende områder:

Ingeniører, Arkitektur & Design, Internet & Multimedie, Ledelse & Planlægning, Økonomi & Forvaltning, Human Resources, Marketing & Reklame, Forskning & Udvikling og mange flere…

Har du spørgsmål vedrørende vores erfaringer med praktikanter, skal du være meget velkommen til at kontakte os. Du kan også henvende dig til Karrierecentret på Aalborg Universitet, hvor du kan høre meget mere om tilbuddet. Her lægger du dit praktikopslag ind. http://jobbank.aau.dk/

Frederikshavn Erhvervsråd
Karen Bagge-Nielsen
kabn@frederikshavn.dk / 21255822
-------------------------------------------
Karrierecentret Aalborg Universitet
karriere@aau.dk / 99407447

Mads Bo Nielsen ny praktikant hos Frederikshavn Erhvervsråd

Frederikshavn Erhvervsråd har indgået samarbejde med Mads Bo Nielsen, som praktikant fra 24. februar 2009 og tre måneder frem. Mads er kandidatstuderende fra Aalborg Universitet, hvor han læser Humanistisk Informatik, Kommunikation på 8. semester efter, for nyligt, at have afsluttet sin bacheloruddannelse i medieformidlet kommunikation.

I Frederikshavn Erhvervsråd skal Mads primært arbejde med eksterne kommunikationsopgaver. Han vil desuden blive tilknyttet vores nye projekt Women in Business – WiB, hvor han får mulighed for at afprøve sine faglige kompetencer i praktisk arbejde på lige vilkår med de øvrige projektmedarbejdere. Mads har på tidligere semestre samarbejdet med andre virksomheder og offentlige organisationer - og ser også frem til praktikforløbet i Frederikshavn Erhvervsråd.

”Jeg har længe glædet mig til studiets praktiksemester, da jeg her får mulighed for at afprøve min viden i praktiske arbejdsopgaver i det ”virkelige liv”. – Mads Bo Nielsen, praktikant i Frederikshavn Erhvervsråd.

Vi i Frederikshavn Erhvervsråd er glade for at være en del af brobygningen mellem studerende og erhvervslivet, og ser frem til et lærerigt og udfordrende samarbejde med Mads.

Sluk lyset Danmark 28. marts 2009

28. marts 2009 - i en time - fra kl. 20.30 til 21.30 - opfordres du til at slukke lyset, og dermed sende et signal til omverdenen om, at der skal gøres noget ved klimaforandringerne.

Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Forsyning og Energibyen Danmark opfordrer alle til at deltage.

Frederikshavn Erhvervsråd deltager aktivt i Energibyen Frederikshavn. Vores formål hermed er, at være med til at skabe flere arbejdspladser i Frederikshavn Kommune.

På hjemmesiden: http://www.burningpanda.dk/Menu/Sluk+lyset+Danmark kan du læse om “Sluk lyset i Danmark” samt om, hvad du kan gøre for at engagere dig i klimasagen.De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord

Silovej 8, 1 sal · 9900 Frederikshavn · Telefon: +45 92 26 26 26
Mail: info@erhvervshusnord.dk · Web: www.erhvervshusnord.dk

Linkedin:  Følg os · Facebook Følg os ·  Nyhedsbrev: Tilmeld en kollegaAfmeld dig vores nyhedsbrev