Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Efter en hård og lang vinter, er foråret nu igen over os.

Vores nyhedsbrev indeholder som sædvanlig både arrangementer og nyheder. Højaktuelt lige nu er vores arrangement med "Tyven kommer", idet rigtig mange virksomheder i Frederikshavn Kommune oplever et stadig større problem med indbrud. 

Du kan endvidere læse om muligheden for at deltage i vækstprogrammet "Vækst gennem rådgivning" og få op til 40.000 kr. i tilskud, samt læse om vores succesfulde arrangement Maritimt Partenariat der blev holdt den 22.-24. marts i Skagen - samt meget mere.

Vi vil ønske dig god læselyst!

Jørgen Ove Jensen
Erhvervsdirektør

"Tyven kommer" - den 21. april, kl. 16-19, i Kattegatsiloen

HUSK i dag er sidste chance for at tilmelde dig til vort arrangement, hvor der sættes fokus på problematikken om indbrud i virksomheder. Hør mere om hvad du selv kan gøre med sund fornuft - og hvilke andre muligheder der er!

Arrangementet er den 21. april og afholdes i samarbejde med Dansk Brand og Sikringsteknisk Institut.

Sted: Siloen, Silovej 8, Frederikshavn - Mødelokale K1
Tidspunkt:  kl. 16.00 - 19.00
Tilmelding:  tilmeld@frederikshavn.dk

 

Få gratis hjælp til at øge it-kompetencerne i din virksomhed via AAU's nye projekt "Cassiopeia"

Frederikshavn Erhvervsråd afholder sammen med Cassiopeia Innovation fyraftensmøde 27. april kl. 15-16.30.

Cassiopeia Innovation er Aalborg Universitets datalogiske innovationscenter og har til formål at øge IT-kompetencerne hos små og store nordjyske virksomheder. Cassiopeia støtter iværksætteri , idé og konceptudvikling i eksisterende og nye virksomheder inden for feltet IKT.

Cassiopeia er i tæt samarbejde med erhvervslivet og har medvirket til at forskningen er kommet i anvendelse i virksomhederne. Kompetencerne på instituttet for datalogi spænder vidt, og der er eksperter inden for mange centrale IKT-områder.

Fokusområder:

  • Brugervenlighed af it-systemer
  • Databaser
  • Kort og ruter
  • Produktionsprocesser i virksomheden

Cassiopeia tilbyder bl.a. kurser målrettet den enkelte virksomhed, sparring - hvor en relevant konsulent besøger virksomheden, eller så har virksomheden mulighed for at benytte virksomhedshotellet på universitetet, hvor virksomheden i en periode har fuld adgang til alle forskerne.

Hvis du har lyst til at høre nærmere om ovenstående muligheder afholdes fyraftensmøde

DATO: Tirsdag, d. 27. april 2010
TID: kl. 15.00 - 16.30
STED: Kattegatsiloen, Mødelokale K2, Sílovej 8, Frederikshavn
PRIS: Arrangementet er GRATIS.

TILMELDING:
tilmeld@frederikshavn.dk (mrk. Cassiopeia)
TILMELDINGSFRIST: 23. april 2010

Grønland – et nordjysk hjemmemarked!

Onsdag den 28. April kl. 15.00 til 17.00 har vi et arrangement i samarbejde med Artic business Network, hvor Artic business Network vil fortælle os om, hvad virksomheder i Frederikshavn kan bruge netværket til.

I næsten 40 år har al transport af varer til Grønland gået ud fra Nordjylland – fra kajen i Grønlandshavnen i Aalborg. 67% af alle varer der sendes til Grønland er forarbejdet eller leveret af nordjyske virksomheder. Der er ingen grund til at det ikke skal fortsætte – eller styrkes!

Derfor etablerede nogle nordjyske virksomheder i 2007 Arctic business Network, der nu tæller omkring 25 nordjyske og 25 grønlandske virksomheder.

INVITATION til BUSINESS2BUSINESS kontaktmessen 9.-10. juni 2010 i Göteborg

Er din virksomhed  interesseret  i  det svenske og norske marked?  Vil du gerne udvide dit kontaktnet på disse markeder eller har du planer om at starte eksport eller import op med Sverige og Norge.

Så er der en god mulighed for at etablere nye kontakter og relationer på Business2Business kontaktmessen i Göteborg 9.-10. juni 2010, hvor du kan booke møder med virksomheder fra Norge, Sverige og Danmark , præsentere dine produkter, høre spændende indlægsholdere og deltage i den fælles middag om aftenen, hvor du uformelt kan opdyrke nye kontakter.

Kontaktmessen arrangeres af Women in Business og kontaktmessen er målrettet små og mellemstore virksomheder fra Norge, Sverige og Danmark.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig på www.womeninbusiness.dk 

Du er også meget velkommen til at kontakte os på 98458000 og høre mere om arrangementet.

Kontaktpersoner: Jørgen Ove Jensen, Claus Aune eller Karen Bagge-Nielsen 

Bliv aktiv på Håndværkerlisten helt gratis

På Håndværkerlisten kan du vise kunderne, hvilke energiforbedringer dit firma udfører. Du kan tilmelde din virksomhed helt gratis. Du skal blot bruge lidt tid på at oprette en profil. Center for Energibesparelser, tidligere Elsparefonden, er i gang med at ringe rundt til jer, for at hjælpe jer med at blive aktive på Håndværkerlisten.

Center for Energibesparelser har i samarbejde med Frederikshavn Erhvervsråd igangsat Håndværkerlisten, således at virksomheder i Frederikshavn kommune bliver de første til at afprøve den nye platform.

Din virksomhed bliver en del af Center for Energibesparelsers hjemmeside, hvor mange danske forbrugere søger råd og vejledning. Hjemmesiden har over 100.000 besøgende hver måned.

Få 40.000 kr. i tilskud til udvikling af din virksomhed!

Vækst gennem rådgivning

Hvorfor betale 100% - når din virksomhed under 25 ansatte kan få 50% støtte til f.eks.: Produktionsplanlægning, Lean, Vurdering af nye markedsmuligheder, Overgang til nye teknologier, Indførelse af nye metoder til styring af produktion, logistik eller økonomi…..osv…..osv….

Kontakt os – det er ved at være sidste chance - midlerne i puljen er snart brugt!


Pirateri, maritim terrorisme – og 1000 hektiske møder


Det Maritime Partenariat, som er et skandinavisk mødested for maritime virksomheder, er netop blevet afholdt for femte gang. Denne gang blev Partenariatet afholdt på Color Hotel, Skagen, og med 121 deltagere blev arrangementet en overvældende succes.

På Partenariatet mødtes virksomheder på kryds og tværs til speed meetings á 20 minutters varighed, og det var ikke usædvanligt, at en virksomhed over to dage kunne have 20 individuelle møder. Samlet set blev der over to dage afviklet mere end 1000 møder.

Foruden den heftige mødeaktivitet var der også arrangeret faglige indlæg bl.a. med et spændende foredrag om rederiernes store problem med pirater og maritim terrorisme.

 

Studerende fra Copenhagen Business School søger kontakt til virksomhed

Vi har fået henvendelse fra en norsk studerende på Copenhagen Business School (CBS). Hun går på 8. semester og har til sin masteropgave brug for et samarbejde med en virksomhed.

Temaet for hendes opgave er indenfor international strategi/marketing/management.

Hun søger en virksomhed, hvor hun kan have en konsulentrolle. Opgaven, hun skal udfærdige, vil selvfølgelig kunne bruges til gavn for virksomheden.

Hun skriver i sin henvendelse, at det hun søger er: "A project with the aim of ”developing specific strategic recommendations for a business enterprise”.

Er du interesseret så kontakt Frederikshavn Erhvervsråd på tlf. 98 45 80 01 eller info@frederikshavn.dk.

Energikoncepter i ”Bolig for Livet”

Temamøde – onsdag den 21. april 2010 kl. 13-16 på Sohngårdsholmsvej 57, 9000 Aalborg. Lokale: F.108

”Bolig for livet” er et hus, som selv producerer den energi, du skal bruge til el og opvarmning. Og som faktisk kan producere så meget energi, at du kan give det overskydende til naboen eller bruge det til at lade din el-bil op med. Huset regulerer selv, hvor meget lys og varme der kommer ind gennem vinduerne, og huset skifterfacade alt efter, om du er hjemme eller i byen. Huset lufter også selv ud og sørger for, at der altid er et godt indeklima. Dette temamøde sætter fokus på energikoncepter og systemer i huset, på de arkitektoniske overvejelser og på, hvordan huset rent faktisk ”præsterer”.

Kontakt Tine Steen Larsen (tsl@civil.aau.dk) på Strategisk forskningscenter for CO2-neutralt byggeri (zeb.aau.dk), hvis du ønsker at tilmelde dig temamødet.

 

FRANK ARNESEN - Fra fodboldstjerne til fodboldboss

Frederikshavn Event har indbudt den tidligere landsholdsspiller i fodbold og nuværende direktør i den engelske storklub Chelsea - Frank Arnesen - til at gæste Frederikshavn.De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord

Silovej 8, 1 sal · 9900 Frederikshavn · Telefon: +45 92 26 26 26
Mail: info@erhvervshusnord.dk · Web: www.erhvervshusnord.dk

Linkedin:  Følg os · Facebook Følg os ·  Nyhedsbrev: Tilmeld en kollegaAfmeld dig vores nyhedsbrev