Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Julehilsen

Kære medlemmer af Skagen, Sæby og Frederikshavn Erhvervsforeninger.

Endnu et år går på hæld. Set i et erhvervsmæssigt perspektiv må vi karakterisere 2008 som et af de mest mærkværdige, vi har oplevet i nyere tid. Fra starten af året faldt ledigheden konstant frem til sommeren, hvor vi nåede en historisk lav ledighed på 1,7 % i Frederikshavn Kommune. Virksomhederne kunne melde om fyldte ordrebøger - en herlig situation. Men pludselig, som et lyn fra en klar himmel, blev vi henover efteråret ramt af en global finansieringskrise. Dette, sammenholdt med konkurser blandt nogle af de danske pengeinstitutter, har medført et meget ustabilt finansielt marked, som har ramt erhvervslivet hårdt i form af aflysninger af ordrer m.v.

Vi er derfor glade for, at det er lykkedes at få Nationalbankdirektør Torben Nielsen til Frederikshavn den 20. januar, kl. 8:00 – 10:00, til vores Vækst og Vilje arrangement, hvor han vil holde et indlæg om, hvordan vi kommer videre. Sæt allerede nu kryds i kalenderen - invitationerne sendes ud straks i det nye år. Til Vækst og Vilje arrangementet uddeles der også en erhvervspris til en virksomhed eller en person fra en virksomhed, som har markeret sig positivt i forbindelse med erhvervsudviklingen i Frederikshavn Kommune. Arrangementet afholdes sammen med Spar Nord, Handelsstandsforeningen, Turistforeningen og Frederikshavn Kommune.

For ikke at bidrage til den negative spiral i forbindelse med finanskrisen, har vi valgt at fortælle om en af de gode og spændende virksomheder, som vi heldigvis har mange af i Frederikshavn Kommune. I dette nyhedsbrev fortæller vi om firmaet SenCon. Det er planen, at vi i nyhedsbrevet jævnligt vil bringe historier om virksomheder i Frederikshavn Kommune. Har du en god historie, må du meget gerne kontakte os.

Endelig vil jeg sige tak for den store opbakning, som vi har fået fra jer i løbet af året. I den sammenhæng kan jeg fortælle, at vi nu til sammen repræsenterer ca. 500 medlemmer!

Med disse ord ønskes du og dine medarbejdere en god jul og et godt nytår.


Med venlig hilsen
 
Jørgen Ove Jensen
Erhvervsdirektør

Early Warning - Fortrolig rådgivning

Gratis, fortrolig og uvildig rådgivning til virksomheder når indtjeningen svigter.

Oplever du, at din virksomhed kommer i en krisesituation, eller har du blot en fornemmelse af, at du er på vej ud i økonomiske vanskeligheder, kan du hente hjælp hos Early Warning.

Kommunen som bygherre

Informationsmøde for håndværkere og entreprenører.

Ved du, hvordan du får et overblik over kommunens udbud af anlægsopgaver – ved du hvordan din virksomhed kan komme i betragtning til at udføre entrepriser for Frederikshavn Kommune? Frederikshavn Erhvervsråd inviterer alle interesserede håndværkere og entreprenører til informationsmøde, hvor du får svarene!

Vigtig info om Mål-2 Lånefonden

Det vil snart være muligt igen at ansøge om midler hos Mål-2 Lånefonden, men i næste ansøgningsrunde i 2009 bliver der ekstra meget rift om midlerne!

Nationalbankdirektør kommer til Frederikshavn

Tirsdag, d. 20. januar 2009 uddeles Vækst og Vilje Erhvervsprisen for 4. gang ved det efterhånden traditionelle morgenarrangement i det Musiske Hus, Frederikshavn.

Hovedtaler i år er Nationalbankdirektør Torben Nielsen, som bl.a. vil tale om den finansielle situation – ”Hvordan kommer vi videre?”

Det musiske indslag er lagt i hænderne på ”De 3 Kgl. Tenorer”.

Nyt initiativ: Fokusvirksomhed til nyhedsbrevet


SenCon Department manager Peder Jakobsen

Frederikshavn Erhvervsråd vil som et nyt koncept til nyhedsbrevet fremhæve nogle af de mange positive erhvervshistorier, der findes i kommunen.

SenCon A/S fra Frederikshavns maritime miljø holdt før firmaets start i 2004 en række møder med bl.a. Frederikshavn Erhvervsråd. Fire år senere er firmaet blandt årets nordjyske vækstgazeller – SenCon A/S er denne måneds virksomhed i fokus.

Kanal Frederikshavn

Når julen er forbi og nytårsklokkerne ringer, kan Kanal Frederikshavn ses på nettet. Glæd dig bl.a. til at se borgmesterens nytårstale til borgerne i Frederikshavn Kommune.

Kanal Frederikshavn er borgernes kanal med nyheder, web-tv, arrangementer, blogs og debat. Virksomheder, foreninger, borgere med flere opfordres til at sende nyheder og videoklip til Kanal Frederikshavn. Målsætningen er at bringe endnu flere lokale nyheder og gøre Frederikshavn mere synlig lokalt, nationalt og internationalt.

Kanal Frederikshavn har til huse i FME på havnen i bygning 21. ”Vores hjerte banker for Frederikshavn 365 dage om året. Vi vil til enhver tid påstå, at Frederikshavn er verdens navle”, lyder meldingen fra Kanal Frederikshavn.

Læs og se mere fra 1. januar 2009 på kanalfrederikshavn.dk

70 kvindelige ejerledere til foredrag på Viking

MorgenFruerne og ViNK har haft sit første store fælles netværksmøde med deltagere fra Skagen, Sæby, Frederikshavn og Hjørring. Mødet fandt sted på Hotel Viking den 2. december, hvor Camilla Kring var aftenens foredragsholder under emnet ”Balance mellem arbejdsliv og privatliv”.
Camilla Kring har forsket i, hvordan vi kan gå nye veje, hvis vi skal blive bedre til at skabe balance mellem arbejde og fritid. Hun er bl.a. forfatter til bogen ”Livsnavigatøren” og stifter af foreningen B-samfundet.

Camilla Kring præsenterede et utrolig spændende og inspirerende foredrag, som gav anledning til god debat efterfølgende. Samtidig blev der udvekslet visitkort, netværkssnak og videndeling på tværs af brancher og geografi.

Ina Fabricius, som er med i netværket ViNK og medejer af Hotel Viking Aqua, Spa & Wellness Resort, viste rundt i de nye flotte faciliteter i Wellness afdelingen.

Camilla Kring

Generalforsamlinger 2009

Sæt allerede nu kryds i kalenderen de følgende datoer:

Sæby Erhvervsforening generalforsamling, tirsdag, d. 10. februar 2009

Frederikshavn Erhvervsforening generalforsamling, torsdag, d. 12. februar 2009

Skagen Erhvervsforening generalforsamling, onsdag d. 25. marts 2009

Sidste nyhedsbrev

Det har vist sig at der desværre var en del medlemmer der ikke modtog forrige nyhedsbrev pga. en filtrering på kommunens netværk. Problemet skulle være løst nu, men hvis du var blandt de uheldige der ikke fik tilsendt vores sidste nyhedsbrev kan det læses her.De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord

Silovej 8, 1 sal · 9900 Frederikshavn · Telefon: +45 92 26 26 26
Mail: info@erhvervshusnord.dk · Web: www.erhvervshusnord.dk

Linkedin:  Følg os · Facebook Følg os ·  Nyhedsbrev: Tilmeld en kollegaAfmeld dig vores nyhedsbrev