Torben M. Andersen indlægsholder på årets Vækst & Vilje

Torben M. Andersen indlægsholder på årets Vækst & Vilje

01 nov 2018

Torsdag den 17. januar 2019 holdes der traditionen tro Vækst & Vilje Erhvervs- og Kulturarrangement. Årets indlægsholder er tidligere overvismand for Økonomisk Råd Torben M. Andersen, der er født og opvokset i Frederikshavn. Det musikalske indslag leveres af jazztrompetist Jakob Sørensen fra Sæby og bandet Bagland. 

Det Musiske Hus danner igen rammen om det årlige Vækst & Vilje arrangement, når Frederikshavn Kommune, Arena Nord og Erhvervshus Nord på vegne af de tre lokale erhvervsforeninger inviterer til prisuddeling den 17. januar. Igen i år bakker Spar Nord og Beierholm op om arrangementet som sponsorer. 

Årets indlægsholder er blevet kaldt den vise mand fra Frederikshavn i en artikel i Berlingske i anledning af hans 60 års fødselsdag. Torben M. Andersen er professor i økonomi ved Aarhus Universitet – professortitlen fik han allerede som 29-årig. Han har været formand for Økonomisk Råd (overvismand) og har været involveret i økonomisk politisk rådgivning i en række lande samt for EU-Kommissionen. Dertil kan Torben M. Andersen – i dag bosiddende udenfor Aarhus – bryste sig af at være fra Frederikshavn, og han er stadig tilknyttet Bangsbostrand Byorkester.

- Torben M. Andersen er virkelig en kapacitet inden for sit felt, og vi er meget glade for, at han gæster årets Vækst & Vilje. Her vil han både give et indblik i sit eget liv og sin rejse fra Frederikshavn til hvor han er i dag samt komme med en økonomisk vejrudsigt for Danmark. Torben M. Andersen har en enorm indsigt og viden, som vi glæder os til at præsentere for det lokale erhvervsliv, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør for Erhvervshus Nord. 

Årets musikalske indslag er også i førertrøjen inden for sit felt. 30-årige Jakob Sørensen fra Sæby blev i 2017 kåret til Årets Nye Jazznavn. Jazztrompetist og komponist Jakob Sørensen er vokset op i et “hjem med klaver,” hvor faren Frank Sørensen, der er leder af Sæby Big Band, har sørget for, at alle børn fik et instrument i hånden. Jakob Sørensen vil sammen med sit femmands-orkester Bagland spille tre numre. Herimellem et helt nyt nummer som endnu ikke er udgivet og to numre som er at finde på orkesterets tidligere udgivelser. Bagland giver koncert samme aften i Det Musiske Hus. 

Årets vindere

De to priser Vækst & Vilje prisen samt Iværksætterprisen kåres og overrækkes af Frederikshavn Erhvervsråd. Det er de tre erhvervsforeninger i Skagen, Sæby og Frederikshavn, de lokale handelsstandsforeninger og Turisthus Nord, som kan indstille kandidater til priserne. Sidste års vindere var FF Skagen A/S samt Maritime Ship Supply.

 

Se hele programmet og tilmeld dig her

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.