Tag ansvar for dit mudder

Tag ansvar for dit mudder

27 okt 2017

Kend dine styrker og svagheder og tag ansvar for dit mudder. Det er vejen til at håndtere konflikter, hvis man spørger konfliktcoach Lars Mogensen, som torsdag eftermiddag gæstede Frederikshavn med foredraget ’Elsk dine konflikter’.

130 tilhører var mødt op i Cuba-Salen på Scandic the Reef for at opleve Lars Mogensen sætte fokus på konflikthåndtering. Budskabet var klart. Det handler ikke om at minimere antallet af konflikter, men om at tackle dem.

 -   Når voksne mennesker bliver pressede vender vi tilbage til de forsvarsmekanismer, de mønstre, som vi udviklede i vores barndom. Kun 10 procent af det, der trigger os, er den anden parts skyld. De øvrige 90 procent foregår inde i vores hoved, siger Lars Mogensen.

Lars Mogensen tager udgangspunkt i egne erfaringer og private forhold for på den måde at give teorierne liv. Med på scenen havde han en halv liters flaske med vand og sand i bunden for at illustrere, hvad der sker, når man bliver trigget af nogen eller noget. Når flasken står op, er vandet klart, og når vi ryster den, bliver vandet mudret.

- Kunsten er ikke at undgå mudder. Kunsten er at lære, hvordan man får ro på flasken igen, så mudderet hurtigt faldet ned til bunden igen. Man skal øve sig på at se, hvad der sker i én, når man bliver mudret. Hvilke tanker og følelser får man? Hvordan reagerer man? Så er der næste gang chance for, at man ser sig selv, inden man reagerer, siger Lars Mogensen og understreger, at man ikke kan give andre skylden for sit mudder.

Foredraget var arrangeret af Frederikshavn Kommune med Lilly Pedersen i front i samarbejde med Erhvervshus Nord.

 -   Det var super inspirerende og motiverende at møde Lars Mogensen, der gav den gas. Han formår med humor og god energi at aflevere de ting, som vi skal tage til os. Vi kan alle blive klogere på os selv, hvis vi lytter og vælger at rumme os selv. Jeg glæder mig over, at kommune og erhvervslivet kan stå sammen om et arrangement som dette, siger Lilly Pedersen, som snart er færdiguddannet konfliktcoach ved Lars Mogensen.

Bevar din værdighed i samhørighed

Lars Mogensen indleder og afslutter foredraget med begreberne samhørighed og værdighed, som to poler, der skal være i balance. Deraf Lars Mogensens afsluttende ord: 

- Bevar din værdighed i samhørighed. Det eneste, du virkelig har ansvar for i mødet med et andet menneske, er at være tilstede og vise hvem du er. Gå ind i det fælles rum, hvor du møder dine medmennesker. Påvirk rummet positivt og bliv en gave i andre menneskers liv, sluttede Lars Mogensen.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.