NOENCO – en iværksætter med særligt potentiale

NOENCO – en iværksætter med særligt potentiale

13 feb 2019

 Med base i Skagen rådgiver NOENCO rederier, fiskeri og industrivirksomheder om energioptimering og energiomlægning. Virksomheden blev skabt i 2017 og er nu optaget i et VIP+ forløb for særligt perspektivrige iværksættere.  

Efter bare halvandet år har iværksætter Niels Dal fra Skagen fået sin virksomhed NOENCO optaget i det regionale VIP+ program for særligt perspektivrige iværksættere, hvor han får støtte til at udvikle forretningen videre via vejledning i Erhvervshus Nord og hos eksterne rådgivere.  

-  Jeg etablerede min virksomhed i 2017 og fik god iværksætterådgivning i Erhvervshus Nord. Det har været medvirkende til, at vi er kommet godt i gang og har fået et endnu stærkere fundament til yderligere vækst og flere arbejdspladser. Med det nye vækstprogram har vi mulighed for at flytte fokus fra start up til skala up, siger Niels Dal, der står overfor at skulle ansætte flere folk ind i virksomheden.  

I Erhvervshus Nord ser de et stort vækstpotentiale for NOENCO: 

-  NOENCO har nogle helt særlige kompetencer inden for energioptimering, som har afsæt i praktisk erfaring og en omfattende viden på regelsæt og myndighedsarbejdet på energiområdet. Niels Dal har formået at omsætte ord til handling og har bevist, at der er et marked for NOENCO’s ydelser. Og så er det jo fantastisk med en iværksætter, der har store ambitioner og vil videre med forretningen, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.  

Komplet energirådgivning  

NOENCO tilbyder rådgivning om energioptimering og energiomlægninger til rederivirksomheder, til fiskeriet og til industrivirksomheder. Kunderne kan købe en energiscreening, der giver overblik over mulige energibesparende projekter eller alternativt en mere grundig rapport, hvor NOENCO også inddrager eller vurderer tilbud og laver udregninger for økonomien og tilbagebetalingstiden for investeringen. Endelig bistår de også kunderne med at ansøge puljer og midler til deres investering, når det er relevant. Det kan være EU-midler, Innovations-ansøgninger eller den danske Energispareordningen. For de norske kunder er det typisk NOx-ansøgninger, ENOVA-ansøgninger og Innovasjonsmidler.   

-  Som uvildig instans leverer vi en vurdering, der sikrer kunden præcise løsninger tilpasset det specifikke behov. Vi laver faktuelle lønsomhedsberegninger, miljøberegninger, afgiftsberegninger og leverer samtidig en ekspertvurdering op mod det gældende nationale og internationale regelværk. Det fremmer beslutningsprocesserne i virksomhederne, så beslutningerne bliver truffet på et oplyst og dokumenteret grundlag, siger Niels Dal. 

Niels Dal er uddannet Maskinmester og elinstallatør og har i bagagen 11 års erfaring fra norske maritime virksomheder, rederivirksomhed og med uddannelse af officerskadetter under Sjøforsvaret i Norge. I Norge oplevede han et hul i markedet for energirådgivning. 80 procent af hans opgaver ligger i dag i Norge, hvor NOENCO har base i Kristiansand foruden Skagen.  

-  I Danmark har man længe været langt fremme med at bruge energirådgivning i projektforløb og i projekters indledende faser. Jeg mener, at indsvingningsforløbet i Norge har ladet vente på sig for enkelte brancher. Det virker dog til, at behovet er stigende nu, hvor lovgivningen på miljøområdet lokalt er blevet strammere og mere restriktiv. Forbrugerbevidsthed og nærmiljøet stiller større krav til virksomhederne. Man kan ligefrem tale om en samfundsmæssig og miljømæssig bundlinje, man i dag også skal tage stilling til i virksomhederne, siger Niels Dal.  

Niels Dal har med sin optagelse i VIP+ programmet allerede bevist, at NOENCO har fået hul på et attraktivt marked, og hvortil forventningerne fremadrettet er positive.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.