Netværk hjælper virksomheder med persondataforordningen

Netværk hjælper virksomheder med persondataforordningen

29 jan 2019

Den nye persondataforordning stiller strenge krav til virksomhederne. Derfor har Erhvervshus Nord og HjulmandKaptain startet et lokalt netværk med foreløbigt 26 virksomheder, der får råd og sparring til deres daglige arbejde med at overholde reglerne.   

Siden persondataforordningen fra EU (GDPR) trådte i kraft i maj måned 2018 har alle virksomheder skulle forholde sig til, hvordan de håndterer persondata.  

Mange virksomheder har haft travlt med at implementere forordningen, og der opstår ofte spørgsmål om håndteringen af reglerne i praksis. Derfor har Erhvervshus Nord og HjulmandKaptain opstartet et netværk for lokale virksomheder, hvor den ansvarlige i virksomheden kan holde sig ajour med reglerne og få gode råd til den praktiske håndtering:  

Vi ønsker med netværket at gøre reglerne i GDPR lavpraktiske og sat ind i en kontekst i forhold til virksomhedernes dagligdag. Den ansvarlige skal kunne få svar på sine spørgsmål og gå direkte hjem i virksomheden og omsætte det til handling. De får mulighed for at lære af hinandens erfaringer og kan foruden møderne spørge hinanden til råds løbende i en lukket facebook-gruppe, siger Tanja Jørgensen, netværksfacilitator hos Erhvervshus Nord.  

HjulmandKaptain står for det faglige indhold til netværksmøderne og ønsker at støtte de lokale virksomheder i deres arbejde med at overholde reglerne:  

-   Vi anerkender, at det her kan være en stor opgave ude i virksomhederne, og vi vil gerne stille vores viden til rådighed for de lokale virksomheder. Tanken er, at vi på møderne kan komme med relevante nyheder og sætte gang i nogle tanker hos virksomhederne omkring, hvordan de overholder reglerne i daglig praksis, siger Karina Søndergaard, advokat (L) i HjulmandKaptain.   

Mandag blev der afholdt det første møde i netværket, som allerede har 26 deltagere. En af virksomhederne i netværket er Dafolo, som stiller med hele to ansatte:  

-  Vi tager emnet meget alvorligt, da en del af vores opgave er at holde styr kommunernes data, når vi blandt andet laver selvbetjeningsløsninger for kommuner. Vi har arbejdet med området i halvandet år, men vi ser det som en stor styrke, at vi kan komme her og stille spørgsmål og høre, hvad andre gør og få specialisternes råd. Tiden i dag har helt sikkert været givet godt ud, og så er det jo kanon, at det ligger her lokalt og ikke i Århus eller Aalborg, siger Line Overby, webkonsulent hos Dafolo.  

Netværket mødes fire gange om året. Det er gratis at være med i netværket, hvis man er medlem hos en af de lokale erhvervsforeninger i Skagen, Frederikshavn eller Sæby. Er du interesseret i netværket, så kontakt os på 92 26 26 26.

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.