Malene har succes med sit eget ridetøjsmærke

Malene har succes med sit eget ridetøjsmærke

05 okt 2018

For blot ét år siden etablerede Malene Svendsen sin virksomhed Unico Equestrian med sparring fra Erhvervshus Nord. Hendes første kollektion af ridetøj ligger nu i knap 20 butikker i hele landet. Hun er vendt hjem til Frederikshavn efter 10 år i Shanghai, og målet er at bygge virksomheden stor.

 - Det er en iværksætterdrøm, der har ligget og ulmet de seneste ti år, som er blevet til virkelighed. Det er hårdt arbejde og et stort ansvar – når andre ser Vild med dans fredag aften, så sidder jeg foran computeren. Men det er meget spændende, og jeg elsker at skabe noget. Jeg er ikke god til at lave det samme og det samme, siger 36-årige Malene Svendsen med et smil. 

Allerede som 23-årig rejste hun fra Frederikshavn til Shanghai i Kina som kontorelev i sin onkels virksomhed. Efter endt uddannelse blev hun i Shanghai i ti år, hvor hun havde jobs indenfor modebranchen med ansvar for primært design, brand og produktion. Den viden tog hun i 2016 med sig hjem til Frederikshavn sammen med sin mand Dave, deres to drenge Max og Levi, hunden Lulu – og drømmen om at starte selvstændigt.

- Jeg havde oprindelig troet, at jeg skulle starte virksomhed med et modebrand, men jeg brændte ikke rigtig for det, og jeg har altid haft en interesse for heste. Jeg begyndte at ride som 8-årig på Frederikshavn Rideklub, og da vi flyttede tilbage til Frederikshavn, fik jeg en delehest ude på Lerbæk. Så det var naturligt at flette min interesse sammen med det, som jeg kan arbejdsmæssigt – så derfor blev det til Unico Equestrian og produktion af ridetøj og på sigt også rideudstyr som underlag, bandager og dækkener, siger Malene Svendsen. 

Malene Svendsen har stor erfaring inden for produktion og design af tekstiler, som foregår via hendes netværk i Shanghai, men hun havde stort set ingen erfaring med at starte virksomhed. Derfor tog Malene kontakt til Erhvervshus Nord, som vejleder iværksættere og virksomheder i Frederikshavn Kommune:

- Jeg var lidt skeptisk, for jeg havde jo ret godt styr på produktionsdelen. Men de var meget konstruktive og gav mig en passe input og ting at tænke over. Og da jeg kom i banken for at snakke finansiering, spurgte de, som noget af det første, om jeg havde været hos Erhvervshus Nord, som hjælper med at skærpe forretningsidéen, siger Malene Svendsen. 

Målet er at vokse sig større
Unico Equestrians første kollektion efterår/vinter 2018 har netop ramt omkring 20 butikker, og tøjet er kendetegnet ved at være i god kvalitet til rimelige priser og med udgangspunkt i sportstøj.

 - Som rytter ved jeg, hvad der fungerer. Der er mange gode mærker på markedet, som laver meget klassisk ridetøj. Min vision er at skabe sportstøj, som er tilpasset rytteren. Jeg kigger derfor til de store sportsmærker for inspiration. Det er også den vej, at fashiontrenden går – det er moderne at være sporty klædt – ikke kun, når du skal træne, forklarer Malene.

Udover at producere sin egen tøjline i Unico Equestrian, hjælper Malene Svendsen også andre ridetøjs- og sportswearmærker med deres produktion i Asien.

Som iværksætter har Malene Svendsen alle kasketter på selv. Hun føler sig mest tilpas med design og produktionsdelen, mens salg og økonomi er sværere discipliner:

- Der er ingen, som er gode til alt, men det bliver jeg nødt til at være lige nu. Og jeg har de samme udgifter, uanset om jeg producerer 100 eller 10.000 styk af eksempelvis en trøje. Så det er svært at køre små produktioner og samtidig tjene penge. Derfor handler det nu op at komme op i en vis volumen, og så kan jeg også begynde at ansætte, siger Malene.

Selvom hun allerede er lykkedes med at få sin kollektion ind i knap 20 danske butikker, er ambitionerne større for Unico Equestrian:

 - Min ambition er at bygge det her op til en større virksomhed, som også sælger på de internationale markeder, fastslår Malene Svendsen. 

Billede: 10-årige Lulu er flyttet med hjem til Danmark fra Shanghai sammen med Malenes mand Dave og deres to drenge Levi og Max.

 

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.