Lokale webshop-ejere hjælper hinanden

Lokale webshop-ejere hjælper hinanden

12 sep 2017

Back-end-justeringer, hosting-løsninger og google adwords er nogle af de ord, der fløj over bordet, da en mindre gruppe fra et nordjysk webshop-netværk var samlet for at dele ud af deres erfaring med at tage del i et netværk med ligesindede. Et netværk der på knap et år har udviklet sig til også at indbefatte muligheden for en fælles medarbejder-kapacitet.  

En gang om måneden mødes knap 20 engagerede erhvervsfolk fra virksomheder i Frederikshavn Kommune til et kort morgenmøde i Kattegat Siloen. På dagsordenen er alt fra diskussion om valg af platform og leverandører til feedback på brugervenlighed. Medlemmerne er alle web-shop ejere i Frederikshavn kommune – og sælger tilsammen alt fra rejser, sko og byggeartikler til haveindretning og madkasser med tryk.  

- Det kræver et stort arbejde og en solid viden på området at drive en webshop. Den viden kommer åbent og ærligt på bordet, når netværket mødes. Det er en fornøjelse at opleve det engagement, som alle bidrager med til møderne, fortæller Tanja Jørgensen fra Erhvervshus Nord, der fungerer som facilitator af netværket.  

Lokal support gennem delemedarbejder
Morten Olivius, indehaver af Elministeren.dk er initiativtager til netværket – og kan allerede nu melde om en værdifuld udvikling af netværket.

- Ofte sidder man en eller to mand i virksomheden til at løfte hele opgaven. Både i forhold til tid og kompetencer kan det være svært at nå ud i alle kroge og udnytte digitaliserings mange muligheder.  Eksperter er der nok af på området, og det kan være en jungle at finde ud af, hvem der giver value for money. Vi havde med andre ord brug for en lokal, troværdig og let tilgængelig fælles support, siger Morten Olivius.

Ønsket om den fælles support blev en mulighed i foråret, da Morten Olivius ansatte en webshop-medarbejder på fuld tid – og hurtigt åbnede op for, at medlemmer i netværket kunne benytte medarbejderen til en pris, der afspejler lysten til at byde ind i netværket.

- Det har vist sig at være en stor succes at dele om en nøgleperson i forhold til udvikling af vores webshops, da vi drager nytte af hinandens måde at gøre tingene på. For vi gør det selvfølgelig ikke ens. Og vi er forskellige steder i udviklingen af vores web-shops. Fælles er, at vi alle er passioneret omkring det at drive en web-shop – og kan se værdien i den online løsning. Den stejle læringskurve er kun lige begyndt – og jeg håber, at andre har lyst til at koble sig på netværket, siger Morten Olivius.

To af de medlemmer som ikke kun har glæde af netværket men også den fælles ressource er indehaver af Lyd og Billede Specialisten Laust Nielsen og indretningsarkitekt og kvinde bag HelbergDesign Susanne Helberg.

- I netværket taler vi et fælles sprog. Alene den tvungen egenrefleksion, som netværksmøderne inviterer til, er det hele værd. Når vi deler erfaringer og idéer, kommer vi ud i nogle hjørner af webshops-muligheder og ikke mindst løsninger, som man ikke kommer alene. Vi er endnu ikke gået fra et møde, hvor vi ikke er blevet inspireret, udfordret eller har fået et helt konkret værktøj med hjem, som bare skal effektueres. Det er kun blevet styrket af, at vi nu også arbejder sammen om en fælles ressource, som har den tekniske indsigt, som vi ikke nødvendigvis selv har, siger Laust Nielsen og Susanne Helberg.

 Laust Nielsen har fået rådgivning omkring hosting-løsninger og besparelser hos Elministeren. Ligesom Susanne Helberg har fået hjælp til at skabe en dynamisk hjemmeside med chat-funktion og kontaktformularer. Fælles for deres fokus er at skabe synergi mellem fysisk butik og webshop

- Vores kunder forventer samme produktudvalg, samme pris og samme serviceniveau i alle kanaler. Vi er derfor fokuseret på, at få kanalerne til at spille endnu stærkere sammen i fremtiden. I samspillet mellem flere kanaler kan vi nå vores kunder på det rigtige tidspunkt i den rigtige kanal, siger Laust Nielsen og Susanne Helberg. 

Har man lyst til at blive en del af netværket, skal man kontakte Erhvervshus Nord.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.

Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.