Kampvalg i Frederikshavn Erhvervsforening

Kampvalg i Frederikshavn Erhvervsforening

20 mar 2018

110 deltagere var mødt op til Frederikshavn Erhvervsforenings generalforsamling tirsdag eftermiddag på Scandic The Reef, hvor der var kampvalg om pladserne i bestyrelsen og indlæg ved Mikkel S. Sørensen fra Frederikshavn Havn og Abel Garcia fra det amerikanske ophugningsværft M.A.R.S.

På generalforsamlingen den 20. marts blev der foreslået vedtægtsændring om at udvide bestyrelsen fra 16 til 18 medlemmer ved at udvide antallet af generalforsamlingsudvalgte fra seks til otte for at få flere virksomheder med i bestyrelsen.

- Vi oplever stor interesse for at være med i bestyrelsen. Det er et vigtigt signal, som viser at vores erhvervsliv bakker op om erhvervsudviklingsarbejdet og ønsker at have indflydelse på udviklingen i vores område. Ved at få flere virksomheder med i bestyrelsen kan vi i igangsætte endnu flere indsatser til gavn for vores virksomheder, siger Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening. 

Forslaget blev vedtaget, og der blev kamp om pladserne, da der skulle stemmes om fem ud af de otte generalforsamlingsudvalgte medlemmer. Seks stillede op til valg, hvoraf tre var på genvalg: Vagner Jensen fra Norisol, Marianne Bredevang fra Scandic The Reef og Lene Bildtoft fra Arbejdsmiljøeksperten. De blev alle tre valgt ind sammen med Hans Christian Højslet fra Dafolo og Peter Sørig fra Peter Sørig Renovation A/S. Vagner Jensen og Marianne Bredevang udgør sammen med Karl Erik Slynge fra Trigon bestyrelsens forretningsudvalg, som også sidder med i Frederikshavn Erhvervsråd.

Fokus på tiltrækningsstrategi

Erhvervshus Nord er driftsorganisation for erhvervsforeningerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby, og erhvervsdirektør Niels Bay Christensen fremlagde resultater og aktiviteter i det foregående år. Erhvervshus Nord har blandt andet samarbejdet med Frederikshavn Havn om en tiltrækningsstrategi, som i 2017 resulterede i, at det amerikanske ophugningsværft M.A.R.S, der har 40 års erfaring med ophugning og genbrug af stål og udstyr fra skibe og offshoreplatforme i 2017 skrev kontrakt på etablering på Frederikshavn Havn med leje af 290.000 m2/650 meter kaj. Virksomheden forventes på sigt at skabe ca. 200 arbejdspladser i Frederikshavn. 

Amerikansk ophugningsværft imponeret over lokal opbakning

Dagens indlægsholder var i tråd hermed Mikkel Seedorff Sørensen fra Frederikshavn Havn og projektleder fra M.A.R.S, Abel Garcia, der efter generalforsamlingen holdt et aktuelt indlæg om henholdsvis status på havneudvidelsen og etableringen af M.A.R.S. på Frederikshavn Havn. Abel Garcia udtrykte begejstring og overvældelse over den imødekommenhed, som han oplever i Frederikshavn i forbindelse med etableringen af M.A.R.S. Ligesom han værdsætter den store interesse, der er fra underleverandører i forhold til at samarbejde og vækste i fællesskab. M.A.R.S har i marts fået kommunens miljøgodkendelse, som blandt andet sætter rammerne for håndteringen af de forskellige former for affald. Abel Garcia understregede, at der sættes en ære i overholde de miljømæssige betingelser på alle niveauer. M.A.R.S. forventer at starte stille op december 2018. Med sig har de en arbejdsstyrke, som skal være med til at uddanne fremtidig lokal arbejdskraft, som de forventer at ansætte løbende.

Bestyrelsen i Frederikshavn Erhvervsforening

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.