Genvalg til bestyrelsen i Skagen Erhvervsforening

Genvalg til bestyrelsen i Skagen Erhvervsforening

12 mar 2018

Mandag den 12. marts var der generalforsamling i Skagen Erhvervsforening, hvor omkring 40 personer deltog. Der var genvalg til bestyrelsen og en spændende rundvisning på Foldens Hotel og på det kommende Skagen Hotel, som forventes færdig medio juni 2018.

Omkring 40 personer var mødt op til generalforsamlingen i Skagen Erhvervsforening, hvor der var valg til bestyrelsen på programmet. På valg var Jens Pedersen fra Skagen Uddannelsescenter og Jakob S. Johnsen fra HjulmandKaptain. Begge modtog genvalg og udgør sammen med formand Allen Kastor Andersen foreningens forretningsudvalg og er dermed Skagens repræsentanter i Frederikshavn Erhvervsråd.

Politiske dialogmøder, arbejdsgrupper og lokal vinder af vækst og vilje

Allan Kastor Andersen og Niels Bay Christensen, direktør i Erhvervshus Nord, aflagde beretning om arbejdet og resultater i foreningen og Erhvervshus Nord i 2017. Erhvervsforeningen afholdt blandt andet et velbesøgt dialogmøde med kommunalpolitikere i starten af året, hvor vækst og fremtidens muligheder for Skagen blev debatteret. Ligesom erhvervsforeningen var medarrangør af Erhvervs-Get-Together i samarbejde med erhvervsforeningerne i Sæby og Frederikshavn. I 2017 har Skagen Erhvervsforening desuden nedsat to arbejdsgrupper med fokus på bosætning af kvalificeret arbejdskraft og etablering af en lastvognsholdeplads. Først nævnte er i tråd med det netværk, som i 2016 blev etableret for virksomheder med udenlandsk arbejdskraft i Skagen, hvor der netop er fokus på fastholdelse via bosætning, sprogundervisning og integration i lokalsamfundet. Det blev ligeledes fremhævet, at årets vækst og vilje erhvervspris gik til Skagen virksomheden FF-Skagen A/S, som med en årlig omsætning på over DKK 2 mia. kr. er blandt verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie.  

Udvikling af uddannelse tilpasset fiskeindustrien

Skagen Erhvervsforening står sammen med Frederikshavn Erhvervsforening og Sæby Erhvervsforening bag Erhvervshus Nord. I 2017 har Erhvervshus Nord i samarbejde med EUC Nord, Center for Arbejdsmarked, Frederikshavn Kommune og Fiskeindustrien udviklet erhvervsuddannelsen FISHTECH som er en gren af industrioperatøruddannelsen med moduler tilpasset fiskeindustriens behov. Udviklingen af uddannelsen er sket i tæt samarbejde med lokale virksomheder som Launis A/S, Skagerak Pelagic A/S og A/S Sæby-Fiskeindustri. I august 2017 startede første hold med 18 elever. Alle med forhåndstilsagn om en praktikplads i fiskeindustrien. Uddannelsen forventes at flytte mere end 500 medarbejdere fra ufaglært til faglært hen over de næste år.

Indlæg og rundvisning ved Gitte Nordmann

Efter generalforsamlingen var der indlæg og rundvisning ved Gitte Nordmann fra Foldens Hotel, hvor generalforsamlingen blev afholdt. Gitte Normann fortalte om sin personlige rejse på Foldens Hotel, hvor hun startede i som bartender i Viseværtshuset under Anne Folden og senere blev forpagter. Gitte Nordmann overtog hotellet i 1991. I den periode Gitte har haft hotellet, er det løbende blevet renoveret. I 2003 blev Cafeteriet revet ned, og der blev opført en 2. etages ejendom med helt nye værelser. Netop nu er Gitte Nordmann i gang med en gennemgribende renovering og udvidelse af Clausens og Foldens Hotel på Sct. Laurentii Vej. Resultatet af dette arbejde bliver et fire-stjernet hotel med 39 værelser, brasserie og konferencefaciliteter, hvor der er plads til op til 100 deltagere. Hotellet er døbt Skagen Hotel og forventes at slå dørene op for de første gæster medio juni 2018.

Bestyrelsen i Skagen Erhvervsforening

 

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.