FF Skagen vinder af Vækst og Vilje Erhvervspris

FF Skagen vinder af Vækst og Vilje Erhvervspris

18 jan 2018

FF Skagen A/S blev kåret som vinder af Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje Erhvervspris ved dagens prisuddeling i Det Musiske Hus med deltagelse af 250 erhvervsfolk. Maritime Ship Supply modtog Iværksætterprisen.

250 personer deltog ved Vækst og Vilje arrangementet i Det Musiske Hus torsdag morgen, hvor årets lokale erhvervspriser blev uddelt af Frederikshavn Erhvervsråd.

Vækst og Vilje Erhvervsprisen gik til FF Skagen blandt 13 nominerede, som var indstillet af de lokale erhvervsforeninger, handelsstandsforeninger og turistforeninger. Med en årlig omsætning på over DKK 2 mia. kr. er FF Skagen blandt verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie med eksport til mere end 60 lande – og forvandler hvert år omkring 500.000 tons råfisk til 130.000 tons proteiner i form af fiskemel og fiskeolie på fabrikker i Hanstholm og Skagen. FF Skagen anerkendes i indstillingen for deres proaktive opkøbsstrategi og styrkelse af den pelagiske industri i Danmark.

- Vi er stolte af og glade for prisen, som er en anerkendelse af, at vores arbejde giver mening og værdi. Vores DNA er, at virksomheden er startet af fiskere og fortsat ejet primært af fiskere og fiskeindustrien. Så prisen er til os som virksomhed, til vores ansatte og ikke mindst til vores ejere, som har bygget virksomheden op over de seneste 58 år og som altid har prioriteret at bruge generet overskud på virksomhedens udvikling, siger Johannes Palsson, som siden 2014 har været administrerende direktør i FF Skagen

I 2014 overtog FF Skagen Hanstholm Fiskemelsfabrik, som nu er fusioneret og fuldt integreret i FF Skagen. I 2016 investerede FF Skagen over 100 millioner kr. i renovering af de to fabrikker, som inkluderer fire nye produktionslinjer samt et topmoderne laboratorium i Skagen. I september 2017 har FF Skagen via deres medejerskab af det svenske selskab Sweden Pelagic A/S overtaget Nielsen Fiskeeksport a/s i Aalbæk. Senest har FF Skagen opkøbt samtlige aktier i Skagerak Pelagic A/S i Skagen for et trecifret millionbeløb.

- Vores aktiviteter de senere år og ikke mindst i 2017 afspejler et strategisk skifte fra udelukkende at koncentrere os om fiskemel og fiskeolie til nu også at satse på pelagisk konsumfisk. I 2018 skal vi i maskinrummet og udvikle de virksomheder, som vi har købt, så vi sammen med vores dygtige og engagerede medarbejdere får helheden til at spille sammen, siger Johannes Palsson 

Iværksætterprisen gik til Maritime Ship Supply ApS

Iværksætterprisen gik til Maritime Ship Supply, som i januar 2017 etablerede sig som leverandør af forsyninger til den verdensomfattende skibsfart på havnen i Frederikshavn. I første virksomhedsår har Maritime Ship Supply opkøbt Skibshandler Damsgaard og udvidet medarbejderstaben med 15 ansatte. Manden bag virksomheden er 44-årige Poul-Ole Jensen, der har en mangeårig baggrund indenfor den maritime branche. 

- Prisen er et skulderklap fra lokalområdet, som vi er meget glade for og stolte af. Behovet for en totalleverandør i den maritime branche er stort, og derfor er det en fornøjelse at kunne hjælpe vores kunder med alt det, de har behov for hurtigst muligt. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har en fleksibel medarbejderstab, der arbejder dedikeret for at give kunderne en service, som de kommer tilbage efter, og som spreder sig i branchen, siger Poul-Ole Jensen.

Konceptet for Maritime Ship Supply er én indgang for skibe, der anløber havnen. Med en leveringstid indenfor 24 timer på de fleste varenumre, og maksimalt 72 timer og med flere end 1.500.000 varenumre har Maritime Ship Supply et stort potentiale på det maritime område.

- Der har været fart på i 2. halvår 2017, hvor netværkets kraft og vores opsøgende indsatser i årets indledende måneder begyndte at give resultater. I 2018 budgetterer vi med 100 procents vækst og har ambitioner om minimum tilkøb af én virksomhed som del af vores vækststrategi. Ligesom vi i de kommende år vil arbejde på at etablere en afdeling i udlandet. Vores fornemmeste opgave er at vise kunderne, at vi er til for dem og derfor har service i højsæde, siger Poul-Ole Jensen.

Erhvervshus Nord, Frederikshavn Kommune og Arena Nord stod bag Vækst og Vilje-arrangementet og med Spar Nord og Beierholm som hovedsponsor. Årets indlægsholder var skagbo og AGF cheftræner David Nielsen, mens musikken var lagt i hænderne på Gregers Mogstad.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.