Erhvervsnetværket Morgenfruerne står sammen efter 15 år

Erhvervsnetværket Morgenfruerne står sammen efter 15 år

29 sep 2017

I 2002 tog Karen Bagge-Nielsen initiativ til et netværk for kvindelige ejerledere i Frederikshavn. Netværket døbte hun Morgenfruerne. I dag er der over 70 medlemmer – og det gør netværket til et af de største erhvervsnetværk for kvindelige ejerledere i landet.  

Tillid, respekt og håndholdelse er opskriften på et godt netværk, hvis man spørger erhvervskonsulent Karen Bagge-Nielsen, der siden 2002 har drevet Erhvervsnetværket Morgenfruerne i samarbejde med Erhvervshus Nord.

 - Formålet med Morgenfruerne er først og fremmest at opbygge erhvervsmæssige relationer og dele erfaringer. Kort fortalt at bruge hinanden. Det hele starter med tillid. Tillid skaber relationer. Relationer skaber business. På den måde bliver det et læringsnetværk, hvor vi deler den gode – og mindre gode historie, sparrer med hinanden om en vanskelig arbejdssituation og lærer af hinanden hver gang, vi er sammen. Måske er vi i virkeligheden mere åbne i et forum kun for kvinder, hvor urokkelige ritualer er erstattet af uformelle møder med afsæt i en fælles forståelse, siger Karen Bagge-Nielsen

Der findes et væld af professionelle netværk for forretningsfolk, som deler viden med hinanden om emner, der kan gøre en forskel for deres drift og forretning. Erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord Niels Bay Christensen er ikke i tvivl om, hvad der gør Morgenfruerne til noget særligt.

- I et erhvervs netværk kan man lære meget af hinandens sejre, udfordringer, valg og prioriteringer. Men det kræver, at vi deler. Det kan Morgenfruerne. Jeg er stolt af, at vi i Frederikshavn har et så solidt og stort professionelt erhvervsnetværk for kvindelige ejerledere. De formår om nogen at skabe imponerende værdi ved at dele i fællesskabet, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord 

Med hånden på kogepladen

Medlemmerne er alle kvindelige ejerledere med en virksomhed i eller omkring Frederikshavn Kommune. Flere af dem har været med helt fra netværkets start for 15 år siden, hvor de startede ni. Fem af dem er stadig med. Blandt andre Camilla Frost, direktør, Hotel Jutlandia.

- Jeg prioriterer og har altid prioriteret min deltagelse i Morgenfruerne. Jeg får energi, viden, forståelse og glæde ved at være sammen med andre, der har hånden på kogepladen. Vi har mange af de samme udfordringer, uanset om vi driver en mindre butik med tre ansatte eller en stor fabrik med 100. Det, at vi er i samme båd, skaber en åbenhed og ærlighed, der gør, at man tør være åben om sine udfordringer på en anden måde end i andre netværk, siger Camilla Frost.

Netværket mødes ca. en gang om måneden til et møde morgen eller aften, hvor der i gennemsnit deltager 30 personer til hvert møde. Dagsordenen er at udveksle erfaringer, hente og give inspiration og skabe muligheder for nye forretninger, netværke o.l.

- Mange af os kender hinanden fra lokalområdet. Det giver en særlig fortrolighed og nærhed til hinanden. Jeg nyder at være i selskab med andre, som ved, hvad det vil sige at være sin egen chef. Vi står med det daglige ansvar for at præstere godt – hver gang. Uanset hvad der er vores kerneydelse. Vi taler samme sprog og har en god kemi og et solidt sammenhold. Det kan vi især takke Karen Bagge-Nielsen for. Hun har nurset Morgenfruerne med ildhu og stort engagement gennem alle årene, fortæller Kirsten Kjellberg, Lederiet, som har været en del af Morgenfruerne i mere end 10 år.    

 Udover at netværket mødes til årlige netværksmøder, er der årligt en studietur til udlandet. Til oktober tager 35 af de i alt 70 medlemmer til Andalusien på deres 9. studietur, hvor der står netværk, inspiration, virksomhedsbesøg og ny viden på programmet. 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.

Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.