En dynamo, der skaber vækst og arbejdspladser i Skagen

En dynamo, der skaber vækst og arbejdspladser i Skagen

03 okt 2018

MF Service i Skagen er blevet optaget i det regionale VIP+ forløb, som optager særligt perspektivrige iværksættervirksomheder med vækstpotentiale. På fem år har Mette Friis Mikkelsen skabt en virksomhed med 12 ansatte året rundt og en millionomsætning, men ambitionerne og idéerne stopper ikke her.

- Hun er en dynamo, som besidder et stort engagement, en stålfast vilje og en meget klar idé om, hvilken kvalitet hendes virksomhed skal levere, og hun går ikke på kompromis. Sådan beskriver Kurt Ladefoged Nielsen, iværksætterkonsulent i Erhvervshus Nord Mette Friis Mikkelsen, som er indehaver af MF Service i Skagen.

45-årige Mette Friis Mikkelsen har gjort så stort indtryk med sin virksomhed og personlighed, at en kernegruppe bestående af konsulenter fra Væksthus Nordjylland og andre nordjyske erhvervskontorer har optaget hende i et VIP og VIP+ forløb for særligt perspektivrige iværksættere, hvor hun får tilskud til et strategiforløb, der skal understøtte virksomhedens vækstambitioner. 

Mette Friis Mikkelsen har en fortid i den kommunale plejesektor, og hun startede sin virksomhed ud fra et ønske om at gøre det endnu bedre overfor de ældre og hjælpe dem med det, som hjemmeplejen ikke gør.

 - Det er derfor ikke kun rengøring. Det kan være en tur til brillemanden, en indkøbstur til købmanden, eller at vi sammen planter jordbær og samler havemøbler. Det handler om at skabe livskvalitet og glæde hos de ældre. Vi kommer ind i folks hjem og hjælper med alt det, som den datter der ikke er i byen, ellers ville gøre. Mit hjerte brænder for at hjælpe alle ældre, som fortjener en værdig og kærlig behandling, siger Mette Friis Mikkelsen.

Virksomheden blev etableret i 2013 og har i dag 12 fastansatte året rundt og ekstra ansatte til den travle sommerperiode.

Har overtaget Nordbo Ferie
Hjælpen til de ældre er Mette Friis Mikkelsens hjertesag, men virksomhedens forretningsområder omfatter i dag rengøring, havearbejde, vinduespolering, snerydning, salg af rengøringsmidler, udlejning af sommerhuse samt tryghedsalarmer. 

Den største del af virksomhedens omsætning kommer fra rengøring af sommerhuse og erhvervsrengøring.  

 - Alene sidste søndag havde vi 100 afrejserengøringer. Folk skriver til os, hvornår de ankommer. Så sørger vi for, at huset står snorlige og er rengjort, til de ankommer. Når de rejser, får vi en mail, og så tager vi ud og gør rent – ordentligt rent. Folk siger, at alle kan gøre rent. Det er ikke rigtigt. Og jeg kan hurtigt se, om de ansatte jeg får ind, gør rent på den måde og til den kvalitet, som jeg ønsker, siger Mette Friis Mikkelsen.

Forretningsområdet med udlejning af sommerhuse satser MF Service nu endnu mere på. Mette Friis Mikkelsen kan offentliggøre, at de netop har overtaget Nordbo Ferie, som udlejer sommerhuse. Navnet Nordbo Ferie bevares, og alle udlejningsaktiviteter samles her. 

Nu skal der fokuseres på potentialerne
Mette Friis Mikkelsens mand og datter Pernille er også involveret i virksomheden. Sammen er de så gode til at få nye idéer, at kunsten er at begrænse sig. Mette Friis Mikkelsen ser derfor frem til VIP-forløbet med eksterne rådgivere og sparring med Erhvervshus Nord, der skal være med til at fokusere forretningen og udvælge de forretningsområder med størst potentialer.

- Jeg skal have nogen at sparre med og til at give nye input, som jeg skal arbejde med. Det er sundt at få udfordret det spor, man følger, og få nye perspektiver. Kurt (fra Erhvervshus Nord, red.) kan hjælpe os til at få udarbejdet en forretningsplan, så vi holder fokus og får fulgt op. Vi er lidt for gode til at få idéer, siger Mette Friis Mikkelsen med et smil.

Iværksætterkonsulent Kurt Ladefoged Nielsen ser store potentialer for MF Service – kunsten er at fokusere indsatsen:

- MF Service befinder sig i en situation, hvor kvaliteten af deres ydelser er kendt. På Anmeld håndværker har virksomheden et gennemsnit på 5.0 på mere end 20 anmeldelser, hvilket taler for sig selv. Der er et stort potentiale, men det er ekstremt vigtigt, at prioriteringen af de forskellige områder er vægtet, så der udvælges de specifikke fokusområder, der rummer mest potentiale og muligheder for vækst, siger han.

Mette Friis Mikkelsen har skabt en virksomhed på dygtighed, klare værdier og hårdt arbejde. Hun arbejder syv dage om ugen og er ude at løse mange af opgaverne selv. Hun ønsker ikke at bruge al sin tid på administration af virksomheden.

- Gud forbyde, at jeg sidder her hele tiden, så ansætter jeg nogen til det. For jeg skal være ude i marken for at mærke efter. Jeg skal være sikre på, at vi leverer den kvalitet, som vi står for, fastslår hun.

Billedtekst: Mette Friis Mikkelsen fra MF Service og Kurt Ladefoged Nielsen, iværksætterkonsulent hos Erhvervshus Nord.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.