Drømmen om egen skønhedssalon er blevet til virkelighed

Drømmen om egen skønhedssalon er blevet til virkelighed

04 jul 2018

Med beslutsomhed, hårdt arbejde og en god portion vejledning ved Erhvervshus Nord har 45-årige Lineta Grigorijeviene startet sin egen skønhedssalon fra hjemmet i Sæby, hvor kunderne kommer for at få forskønnet negle, vipper og bryn.

-   Man skal kun starte sin egen forretning, hvis man vil arbejde hårdt for det og virkelig elsker det, man laver, siger Lineta Grigorijeviene uden tøven, når hun bliver spurgt om gode råd til andre udenlandske borgere, som går med drømmen om sin egen virksomhed. 

Lineta Grigorijeviene er fra Litauen og efter seks år i Danmark og Sæby er hun blevet selvstændig med sin egen skønhedssalon New Look, som hun driver fra et velindrettet rum i sit hjem på Kastanieparken 9, hvor hun bor med sin ni-årige søn og mand, som arbejder på Sæby Fiske-Industri. 

Og der er ingen tvivl om, at hun har en passion for de behandlinger af negle, bryn og vipper, som hun tilbyder i sin salon og gerne fortæller detaljeret om.  

-   Jeg er helt sikkert perfektionistisk. Det gælder, når jeg er i haven, her på salonen eller når jeg går forbi to billeder, som ikke hænger helt lige og perfekte i forhold til hinanden, siger Lineta med et smil på sit velformulerede dansk og fortsætter:

-   Jeg er meget grundig og omhyggelig i mit arbejde. Jeg kigger ikke på klokken, når jeg kar kunder. Det vigtigste er, at mine kunder bliver glade og tilfredse med resultatet, for lige nu kommer de fleste på grund af mund til mund metoden. Og jeg nyder virkelig at lave mit arbejde og skabe et perfekt resultat.

Hjælp at hente
Siden februar har Lineta kunne byde kunder velkommen i sin salon til behandlinger som pedicure, manicure, lash extensions, retning af bryn og ansigtsvoksning. Forud er gået mange tanker og sparring i Erhvervshus Nord, som vejleder lokale iværksættere.

-   Det var et stort skridt at blive selvstændig, for der er så mange ting, man skal vide. Der har Tanja (iværksætterkonsulent Erhvervshus Nord, red.) hjulpet rigtig meget med de mange spørgsmål omkring opstart. Sådan noget med virksomhedstype, om jeg skulle være momsregistreret, og hvordan virksomheden kan udvikle sig, hvis jeg følger en bestemt plan. Og så satte hun mig i kontakt med revisor og en, som kunne hjælpe mig med hjemmeside, forklarer Lineta Grigorijeviene.

Erhvervshus Nord er projektpartner i det nordiske KASK-projekt Netværk for Iværksætteri og Jobskabelse, som blandt andet har fokus på opstarten af flere nye virksomheder med borgere af udenlandsk baggrund. Projektet løber fra sommeren 2017 til sommeren 2020, og Erhvervshus Nord har indtil videre været i kontakt med 34 udenlandske borgere i Frederikshavn Kommune, der har ønsker om at blive selvstændig. 

-   Der ligger en stor ressource i vores udenlandske borgere, og mange er ligesom Lineta indstillet på, at det kræver hårdt arbejde og et grundigt forarbejde at starte for sig selv. De har ofte en speciel viden eller en passion, som de gerne vil bringe i spil, og her kan vi vejlede dem i deres forretningsidé og alle de lovmæssige forhold omkring det at starte selvstændigt, siger Tanja Jørgensen, iværksætterkonsulent hos Erhvervshus Nord.

Et naturligt look
Solen skinner, og der står en sommerklædt kunde klar uden for døren hos Lineta, som byder indenfor. Og Lineta ved, hvad de danske kunder ofte kommer efter – et naturligt og underspillet look.

-   Danskerne er mere minimalistiske i det, de efterspørger, end hvad man ser i Litauen. Jeg laver et meget naturligt look, men hos mine faste kunder kan jeg også finde på at komme med anbefalinger til at prøve noget andet end det sædvanlige. Jeg er kreativ og vil gerne, at de får et resultat, som er noget andet og mere, end hvad de selv ville gøre derhjemme, slutter Lineta Grigorijeviene.                                          

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.