Bliv klar til køb og salg af virksomhed

Bliv klar til køb og salg af virksomhed

01 jun 2017

Det er en lang proces at gøre en virksomhed klar til salg, så det er vigtigt at gå i gang i god tid. Den 14. juni kan du blive klogere på, hvordan du effektivt klargør en virksomhed til salg og skaber rammerne for et køb.  

-  Det er en lang proces at gøre en virksomhed klar til salg, og det er en god idé at gå i gang med arbejdet flere år i forvejen. Det handler om at få strømlinet virksomheden og sikre, at den fungerer optimalt uden at være personafhængig af den nuværende ejerleder, der jo ofte ønsker at træde ud at virksomheden ved et salg, siger Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord. 

Den 14. juni inviterer Erhvervshus Nord, Virksomhedsbørsen, HjulmandKaptain, Nordjyske Bank og Beierholm til seminar om køb og salg af virksomhed i Kattegat Siloen. Her kan deltagerne høre mere om, hvordan man effektivt forbereder sin virksomhed til salg og skaber de bedste rammer for køb af virksomhed.  

Virksomhedsbørsen yder professionel rådgivning for virksomhedsejere og virksomhedskøbere, der ønsker at afhænde deres virksomhed eller købe en virksomhed. De vil på seminaret fortælle mere om at finde værdierne i sin virksomhed og gøre den klar til salg:  

-  Det handler om at forberede sig, så lageret er kørt i stilling og produkter og kontrakter er forberedt juridisk. Pludselig kan der stå en køber, og så er det vigtigt at have grundlaget på plads. Ofte presser hverdagen og driften sig på, og så glemmer man måske den langsigtede strategi for, hvad der skal ske med virksomheden. Men det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser i god tid, hvis man vil have det optimale ud af et salg, siger Peter Hald, virksomhedsmælger hos Virksomhedsbørsen.

HjulmandKaptain fortæller på seminaret om salg af virksomhed ud fra et selskabsretsligt perspektiv, Beierholm fortæller om optimering af regnskab og skat ved salg, mens Nordjyske Bank taler om finansiering af køb. 

Virksomhedsbørsen oplever, at rigtig mange små og mellemstore virksomheder i Nordjylland står overfor et generationsskifte, hvor der er en stor interesse fra interesserede købere, som ønsker at opkøbe en virksomhed eller starte som selvstændig med en virksomhedsovertagelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.

Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.