Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

03 jul 2017

En enestående mulighed for at opføre et hotel direkte ud til vandet i et levende lystbådsmiljø eller i strandkanten. Det er en af mulighederne i en ny masterplan for Sæby – en af Nordjyllands turistperler.

Artikel bragt i Metropolic 2. udgave 2017

Snoede gader, historiske bindingsværkshuse, en hyggelig gågade med butikker og restauranter, et skønt havnemiljø og naturoplevelser i alle former. Alt dette finder man i Sæby, der er en populær turistby i vandkanten af Nordjylland.

Frederikshavn Kommune har i efteråret 2016 udarbejdet en lokal udviklingsplan med navnet Masterplan Sæby med input fra både borgere og turist-, handelstands- og erhvervsforeninger. Planen skal sætte retning og fokus for, hvordan både nyt og eksisterende kan bidrage til, at Sæby videreudvikles som et attraktivt sted at holde ferie, at bo og arbejde.

-   90 procent af sommergæsterne i Sæby er på en ferie med over fire overnatninger, så de bliver gerne for at opleve de mange tilbud, som Sæby og dens omgivelser byder på, ligesom 42 procent af gæsterne har været i Sæby over fem gange tidligere. Sæby er Nordjyllands oversete Ebeltoft med et endnu større turismepotentiale, som den ny masterplan skal være med til at forløse, siger Marianne K. Vestergaard, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.

Sæbys potentiale for flere gæster er et centralt udviklingspunkt i masterplanen. Flere turister er lig med vækst. Det giver øget efterspørgsel i detailhandlen, caféer og restauranter og bidrager til et levende og attraktivt nærmiljø. Udsprunget af masterplanen er muligheden for at opføre et nyt hotel på nogle helt unikke placeringer.

-   Der er en enestående mulighed for at bygge et hotel centralt på et nyudviklet område af Sæby Havn eller direkte i strandkanten i den skønne natur tæt på Sæby bymidte. Det er yderst sjældent, at det er muligt at bygge hotel på sådan en placering, så det er virkelig en unik chance for de rigtige investorer, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

To unikke placeringer
Et nyt hotel er blot én af mange investeringsmuligheder, som er udsprunget af Masterplan Sæby. Der arbejdes med etablering af en havneudvidelse til over 80 millioner kroner, som giver mulighed for nye aktiviteter og endnu større turismeaktivitet på Sæby Havn. Det inkluderer blandt andet faciliteter til overnatning, caféer og restauranter, butikker, lystfiskeri og diverse vandsportsaktiviteter som vinterbadning og sejlads.  

Der er flere muligheder for at placere et nyt hotel i Sæby. Den ene mulige placering er på havnefronten i Sæby Havn i forbindelse med den nye havneudvidelse. Havnen har en unik beliggenhed med kun 300 meter til gågaden og lige op ad et levende lystbådsmiljø med udsigt over Kattegat.

En anden mulig placering er næsten direkte på stranden på en naturskøn grund med en attraktiv badestrand og kort afstand til Sæbys charmerende bymidte.

-  Sæby er en turistperle med nogle herlighedsværdier, som et hotel kan trække gæster til på. Samtidig er turisme et prioriteret vækstspor i Frederikshavn kommune, så kommunen er meget positivt stemt overfor en ændring i lokalplanen, som muliggør opførelsen af et nyt hotel, siger Niels Bay Christensen.

Liv i gågaden året rundt
Der bor fast 8.800 lokale borgere i Sæby, som er med til at skabe en autentisk by med liv i gågaden og byens butikker og caféer året rundt. I 2016 var der godt 320.000 turistovernatninger i Sæby, som svarer til 20 procent af alle overnatningerne i Frederikshavn kommune. Sæby rummer i dag ét større hotel samt et par pensionater, og der er et klart markedspotentiale for endnu et hotel. 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.

Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.