Tilskud og finansiering til kompetenceudvikling

Tilskud og finansiering

Der findes en række muligheder for at få støtte til ansættelsen af en ny medarbejder fx en højtuuddannet og til at udvikle jeres medarbejdere. Du kan altid få råd og vejledning om de enkelte ordninger hos Erhvervshus Nord. Her kan du læse om en række af de mest anvendte ordninger.

InnoBooster

InnoBooster er Innovationsfondens program, der investerer i små og mellemstore virksomheder og  iværksættere for at hjælpe med til at omsætte deres spændende ideer til værdi, der kan skabe vækst og beskæftigelse. Det kan være alt fra kontraktforskning og udstyr, til ansættelser af personer med specialkompetencer eller uddannelse af en nøglemedarbejder. 

Jobrotation

Offentlige og private arbejdsgivere, som sender faglærte eller ufaglærte beskæftigede af sted i videreuddannelse eller opkvalificering, har ret til at få udbetalt jobrotationsydelse af jobcentret, når der samtidig ansættes en ledig som vikar for de beskæftigede. Ordningen omfatter også ansatte med en højere uddannelse, som ikke har brugt deres uddannelse i de sidste 5 år.

Inden for en økonomisk ramme er der også mulighed for, at arbejdsgiveren kan få jobrotationsydelse til ansatte med en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Der er tale om en pulje, som administreres af STAR efter først-til-mølle-princippet. Jobcentret skal søge STAR om et beløb fra puljen, før der igangsættes et jobrotationsforløb for grupper med videregående uddannelser.

I 2015 er jobrotationsydelsen 178,84 kr. pr. time for både offentlige og private virksomheder.

Privat løntilskudsjob

Et løntilskudsjob giver dig mulighed for at ansætte en ledig med tilskud i op til ét år.

Virksomhedspraktik

Virksomhedspraktik giver dig mulighed for at få en ledig i praktik i fire uger uden at skulle betale løn og forsikring.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.