Skagen - populær turistdestination

Skagen - et verdenskendt brand

Skagen er et unikt, internationalt turistbrand og en af Danmarks mest besøgte turistbyer. Der bor fast cirka 8.500 mennesker i Skagen. Om sommeren vokser indbyggertallet til over 50.000. Turisterne drages af den smukke natur og det unikke lys, historien om skagensmalerne, den hyggelige stemning og det høje gastronomiske niveau.

Økonomi der er større end dem selv
Skagens Kunstmuseer, Skagen Festival og Cruise Skagen er alle eksempler på primære aktører, der trækker gæster til Skagen og skaber en erhvervsøkonomisk drivkraft, der er større end dem selv til gavn for hele det lokale erhvervsliv.

De primære aktører har en ydelse eller et produkt, som er værd at rejse efter og bliver dermed reason-to-go. Det er dermed den primære aktør, der trækker gæsterne til Skagen. Når gæsten så er her, gør de brug af caféer, restauranter, detailhandel med videre. De primære aktører driver således en økonomi, der er større end dem selv. I 2017 forventer man fx 31.000 krydstogtturister, som i gennemsnit bruger 465 kroner på land. På de 24 dage, der er krydstogtgæster i byen, giver det en omsætning på omkring 14 millioner kroner.

 

 

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få nyheder om relevante arrangementer og muligheder for din virksomhed direkte i din indbakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående formular.


Er du allerede tilmeldt, men ønsker at redigere eller slette din tilmelding, skal du klikke her.